Свіжий законопроект від Кабміну: як зробити усіх нардепів політичними рабами

14 травня 2013, 21:56
Власник сторінки
Дослідницька компанія «СОЦІОПОЛІС: Social, Political & Market Research». Керівник відділу PR-послуг та інформаційного супровод
0
1165

Прокатавши механізм на списочниках, влада тепер підвішує і усіх мажоритарників. Чи захистять себе нардепи сьогодні, 15.05.2013р., а чи власноручно "зрубають сук на якому сидять"?

Влада, в особі Міністерства юстиції, вирішила філігранно вирішити одразу два важливих питання: юридичне (проведення перевиборів у проблемних округах) та політичне (взяти під контроль усіх мажоритарників). Все це визначено законопроектом про перевибори, який заплановано розглянути уже сьогодні, 15 травня. Все зроблено в кращих традиціях: зненацька та з "родзинкою".
Справа в тому, що кабміновським законоппроектом №2971 від 13.05.2013р. встановлюються юридичні підстави для проведення перевиборів у зв'язку із неможливістю встановлення результатів. Питання "в принципі", а не щодо окремо взятих округів. В самому законопроекті про перелік округів - ні слова!!! І лишень в Пояснювальній записці, за підписом міністра Лавриновича, документ обгрунтовано Постановою Центрвиборчкому про неможливість встановити результатів парламентських виборів від 28.10.12р. на 5 округах  (№№ 94, 132, 194, 197 та 223) та відповідною Постановою Вищого Адмінсуду по ще 2 округам, де вже були обрані нардепами Олександр Домбровський та Павло Балога (№№11 та 71) відповідно.
Що це означає на практиці? Що будь-коли будь-який "правильний" суд заднім числом приймає рішення про позбавлення депутатських повноважень будь-кого, хто не сподобався Банковій, як у випадку із Домбровським та Балогою, а ЦВК на цій підставі та відповідно до норм Закону самостійно оголошує нові вибори.
Під мовчазну згоду опозиції на прикладі Власенка та Веревського вже "прокатано" механізм позбавлення мандатів депутатів-списочників. Прямо через суд; в обхід парламенту. Тепер такий же механізм пропонується запустити і проти мажоритарників.То ж, 15 травня 2013-го року сотні нардепів пройдуть тест на наявність інстинкту самозбереження. Коли і він відсутній, то чого тоді взагалі чекати від таких обранців.   PS. 5 нардепів-мажоритарників із числа позафракційних (В. Балога, П.Порошенко, І.Єрємєєв,
С. Міщенко, Г.Заболотний) "поспіхом" подали свій законопроект, який стосується конкретно 5-ти проблемних округів по рішенню ЦВК. Це і не дивно, адже саме позафракційні і є головними мішенями.
Чи захистять себе парламентарі, чи таки "зрубають сук на якому сидять?"...


 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.