Оптимізація по риговські

15 травня 2013, 09:44
Власник сторінки
соціальний експерт
0
1054

Щодо урядової оптимізації медичної галузі... Та альтернативний законопроект


З метою прикрити свої ганебні прорахунки у державному управлінні та абсолютну безпорадність у розв’язанні фінансових проблем у соціально-побутовій сфері, влада олігархів вирішила зекономити на інтересах та правах звичайних українців – вона без їх відома та згоди закриває лікарні, школи, дитячі садки та бібліотеки. Все це з красивим словом «оптимізація», але суть цього процесу зводиться не до економії(прикриття розкрадання) бюджету, а призведе до знищення медичної та освітньої інфраструктури в Україні(особливо на селі), погіршення умов проживання населення та його деградація.
Сьогодні, під виглядом «медичної реформи» по всій країні відбувається закриття лікарень та скорочення медперсоналу, приватизація та перепрофілювання медичних установ. Зокрема, у Донецькій області протягом 2012 року ліквідовано лікарні в 6 містах. У місті Кіровське закрито єдину лікарню в місті, в Ясинуватій і Авдіївці закрито по одній з двох лікарень. Також, ліквідовуються лікувальні заклади і в інших регіонах, зокрема скорочено номерну лікарню у селі Лазірки Оржицького району Полтавської області, дільничну лікарню у селі Пальміра на Черкащині. Крім лікувальних закладів скорочується чисельність пологових будинків. Так, у Дніпропетровській області ліквідовано 16 пологових будинків. При цьому, за даними Дніпропетровського управління статистики, в регіоні спостерігається зростання смертності дітей віком до одного року майже на 8%. Найбільшу тривогу викликає те, що громадяни на місцях не мають механізмів протидіяти цьому процесу.
З метою запобігти негативним наслідкам таких процесів ми підготували законопроект № 2967, який дасть змогу місцевій громаді відстояти своє законне право на охорону здоров'я та якісну медичну допомогу. Зареєстрований законопроект зобов’язує узгоджувати ініціативи по «оптимізації» з громадськими радами при центральних та місцевих органах влади, а стосовно комунальних закладів – приймати такі рішення лише на підставі результатів місцевого референдуму. Ми також пропонуємо встановлення кримінальної відповідальності за порушення встановленого законом порядку скорочення мережі державних і комунальних закладів охорони здоров'я.
Маю надію, що прийняття проекту Закону дозволить захистити конституційне право громадян на охорону здоров'я та медичну допомогу та сприятиме недопущенню необґрунтованого скорочення існуючої мережі державних і комунальних закладів охорони здоров'я.
Додатково зауважу, що реалізація законопроекту не потребує додаткових фінансових витрат з Державного бюджету України та не вимагає від уряду додаткових ресурсів. Тому якщо ПР у парламенті не підтримує цей законопроект, то це лише підтвердить їх справжні наміри по знищенню держави державними органами влади! Ганьба такій владі!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Янукович,реформа,кримінал
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.