Правда про Transparency International Україна викликала ажіотаж

18 травня 2013, 07:26
Власник сторінки
виконавчий директор Transparency International Ukraine - украінського представництва міжнародної неурядової організації по борот
0
851
Правда про Transparency International Україна викликала ажіотаж

Наша подія, яка відбулася чи не одразу після двотижнених травневих свят, зібрала багато небайдужих

Ми очікували десь на 30 людей в залі, та виявилося, що подію відвідало під 60 осіб. Зацікавлених виявилося більше, ніж змогло вмістити приміщення - до нас прийшли громадські експерти, студенти, журналісти, урядовці, представники донорських організацій і просто зацікавлені люди. Розмова була максимально відверта та сфокусована на діяльності Transparency International Україна. З боку громадськості звучали конструктивна критика на адресу ТІ Україна поради антикорупціонерам щодо того як краще налагодити роботу громадського антикорупційного руху України.

Ми без купюр розповіли про власну роботу та презентувала нову кампанію із перевірки відповідності стилю життя високопосадовців задекларованим ними ж статкам. 

Медіа-персони В’ячеслав Піховшик та Олександр Чаленко цікавилися політичною неупередженістю організації, зокрема, чи за однаковими критеріями ТІ оцінює роботу представників провладних та опозиційних сил у власних дослідженнях та оцінках. Ще раз запевняю, що до жодної з політичних сил ТІ не має «особливої лояльності». Нас однаково не люблять всі, і цим можна пишатися.

Жваву дискусію викликав щорічний високий показник індексу рівня корупції в Україні (СРІ), та його залежність від політичних коливань, звучали заклики боротися з системою в цілому. Андрій Мелешевич, член ради Правління ТІ Україна, декан факультету правничих наук Києво-Могилянської Академії зробив невеличку доповідь про корупцію в правосудді, а Андрій Марусов, голова Правління ТІ Україна, експерт з питань державних закупівель, розповів про корупцію в публічних фінансах.

Користуючись нагодою, ми анонсуємо початок національної моніторингової кампанії із перевірки відповідності стилю життя високопосадовців задекларованим ними статкам. Кампанія стартує вже з 1 червня та охопить майнові декларацій міністрів, голів обласних адміністрацій та мерів обласних центрів. Додатково громадськими експертами будуть перевірені всі заступними згаданих високопосадовців.

Зустріч показала живий інтерес громадськості до проблем корупції в Україні та діяльності Transparency International. Саме тому ТІ Україна обіцяє ініціювати протягом цього року низку публічних антикорупційних дискусій. Ми вирішили зробити постійною традицію таких от зустрічей. Адже вони дуже сприяють взаємному розумінню нашої ролі та потреб України

Ще раз перепрошуємо за недооцінку чисельності зацікавлених гостей і неможливість приміщення вмістити всіх охочих.

За посиланням Ви можете знайти фото-звіт з події https://www.facebook.com/media/set/?set=a.527484543954930.1073741833.122425151127540&type=3

А також річний звіт ТІ Україна (англійська версія наразі готується) http://ti-ukraine.org/about/annual-reports

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.