Монетизація пільг чи відміна ?

22 травня 2013, 10:04
Власник сторінки
соціальний експерт
0
1305

Чи знають самі пільговики про цю новацію та чи підтримують вони її? Чи проведена необхідна роз’яснювальна робота серед населення? Чи проведений аналіз соціальних наслідків такого механізму?

Мені, як секретарю Комітету з питань соціальної політики та праці, дивно чути заяви від наших урядовців, які стверджують про ефективність запропонованого їм заходу та обіцяють чергове «покращення». Дивує й терміни нововведення – кінець травня цього року треба  задати декілька питань…       
Не слід забувати російський досвіт в цьому питанні. Адже Україна може наступити на ті ж самі граблі, коли відміна пільг була проведена раніше, ніж був розроблений механізм грошової компенсації. Таким чином, люди залишаться сам на сам зі своїми витратами, які раніше їм компенсувала держава! І ще доречне питання – а чи дійсно ця адресна допомога буде надана? Та надана саме нужденним(як це нещодавно сталося з «кішачками та собачками»)?
Нагадаю, що сталося нещодавно з соціальними виплатами чорнобильцям, дітям війни, багатодітним матерям та іншим пільговим категоріям. Уряд фактично відмінив ці пільги, в обхід законодавства! Щось подібне відбудеться і цього разу – приймуть нікому не відому постанову (мабуть незрозумілу й самим урядовцям), яка зруйнує сімейний бюджет багатьох незаможних сімей! 
Я пропоную провести публічну дискусію щодо цього питання між урядовцями, парламентарями, громадськими об‘єднаннями та фахівцями з метою запобігти жахливих наслідків цього «покращення "
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Янукович,соціальна допомога
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.