Відкритий лист Президенту України Віктору Януковичу

29 травня 2013, 12:58
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1824

Шановний Вікторе Федоровичу!

Звертаюсь до Вас з проханням помилувати Юлію Тимошенко та інших політичних в'язнів. 

Буду щирим із Вами: я не хочу Вас про щось просити. Ніколи не голосував за Вас і не підтримую Вашу політику. Однак ганебне явище політичних репресій змусило мене звернутися до Вас, сподіваючись на Ваше милосердя.

За часів президентства Леоніда Кучми я, тоді - опозиційний журналіст, теж був засуджений з політичних мотивів. І знаю з власного досвіду, як важко бути по іншу сторону ґрат. Українське суспільство глибоко обурене тим, що за інакодумство можна опинитися у в'язниці. У держави, де є політв'язні - немає майбутнього!

Так, до Юлії Тимошенко є багато претензій щодо її діяльності на посаді прем'єр-міністра України. Будучи багато років разом з нею в одній команді, я ніколи не боявся говорити їй про це в очі. Однак, цілком очевидно, що в тюрмі вона знаходиться саме з політичних мотивів. І, давайте будемо об'єктивними, відколи Ви стали Президентом, уряд очолив Микола Азаров. Цей Кабінет Міністрів довів народ до зубожіння. Гіршого уряду за вже майже 22 роки Незалежності в Україні не було. Так посадіть краще його! Поза сумнівами український народ подякує Вам, якщо Ви звільните Тимошенко і посадите Азарова. 

Тільки сильні і мужні люди вміють визнавати свої помилки. Тож закликаю Вас бути сильним і визнати, що арешт Юлії Тимошенко був помилкою, адже викликав обурення суспільства і став на перешкоді європейської інтеграції України. Адже у сучасному цивілізованому світі засудження з політичних мотивів є неприйнятним, це покритий нафталіном пережиток сталінізму. Так, в Європі теж час від часу політичні діячі потрапляють за ґрати. Однак там ні у кого не викликає сумнівів, що вони справді сидять за свої злочини, оскільки в країнах європейського співтовариства правосуддя є справедлим і незалежним від виконавчої влади та глави держави. У нас - будьмо чесними - ні!

Вирок політику мають давати виборці, а не заангажований Печерський суд. Тож прошу Вас бути Президентом всієї країни, а не лише тих, хто за Вас голосував, і нарешті зробити крок, якого давно вимагає українське суспільство - негайно звільнити політичних в'язнів шляхом помилування і реабілітації.
Щиро сподіваюсь, що Ви мене почуєте! 



З повагою, 
Олег Ляшко,
Народний депутат України,
Лідер Радикальної партії
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Янукович,президент,ВР,РПЛ,Радикальна партія,liashko,РП,Віктор Янукович,пр,oleg liashko,rpl,rp,партя регіонів
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.