Як пачка цигарок може коштувати дешевше шоколадки?

30 травня 2013, 10:57
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
662

Ще про акцизи. З 1998 по 2008 роки акцизи на горілку, пиво і тютюнові вироби не піднімалися жодного (!) разу. 10 років!

Дійшло до повного ідіотизму: пачка цигарок коштувала менше шоколадки. Тоді я виступив з ініціативою радикально підняти акцизи на спиртне і тютюн. Юлія Тимошенко мене підтримала - і ми досягли більшості при відповідному голосуванні у Верховній Раді. Це мільярди гривень у бюджет щороку. Більше того, за моєю пропозицією всі додаткові надходження до державного бюджету через підняття акцизів були спрямовані на програми Міністерства охорони здоров'я: лікування онкологічних захворювань, серцево-судинних і т.д. Не у загальний бюджетний котел, де чорт ногу поламає, а конкретно на допомогу важкохворим людям. Раз тютюнові і алкогольні компанії вбивають одних людей - хай у них падають прибутки, а виручені кошти ідуть на лікування інших. Скільки ворогів я тоді собі нажив - порахувати важко. Чимало колег у парламенті після цього історичного голосування перестали зі мною вітатися, зокрема власник "Оболоні" Слободян, нинішній губернатор Миколаївщини, лобіст алкогольних компаній Круглов, багато комуністів, які лобіювали виробників цигарок. 
Тому сьогодні я воюю за чергове підняття акцизів на пиво і надалі боротимусь за здоров'я моїх співвітчизників. До речі, сам кинув курити у 2007 році, з того часу - жодної цигарки. Випити з виборцями келих вина чи чарку горілки можу, але в міру. Бажаю Вам і Вашим родинам міцного здоров'я, друзі!

***
Друзі, я завжди виступав за здоровий спосіб життя. І вважаю, що найдорожче в нашому житті – це здоров’я нас і наших діточок. Саме тому я разом з колегами по міжфракційному парламентському об’єднанню „За тверезе майбутнє” підписався під зверненням до президента і прем'єра, у якому ми запропонували підвищити акцизи на пиво, а на виручені кошти добудувати нарешті дитячу спеціалізовану лікарню „Охматдит”. За нашими підрахунками, якщо підвищити акциз втричі, бюджет поповниться приблизно на 4 мільярди гривень!
Я сам ходжу до супермаркетів, і знаю, що пиво сьогодні аж надто доступне – в середньому 5-7 гривень за пляшку, навіть дешевше, ніж коштує молоко чи кефір! Біля полиць із алкоголем завжди шикується багато підлітків. Якщо пиво стане дорожчим, то можливо, менше молоді буде його купляти.
А ті, хто все одно буде забивати на власне здоров’я і вживати алкоголь, нехай жертвують гроші для того, щоб рятувати життя української малечі. Мені здається, це логічно, а вам?




Олег Ляшко,
Лідер Радикальної партії
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: алкоголь,ВР,Ляшко,РПЛ,Радикальна партія,Олег Ляшко,РП,цигарки,акцизи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.