Відкритий лист Прем'єр-міністрові України Азарову М.Я.

10 червня 2013, 09:47
Власник сторінки
Народний депутат України
0
1319

3,5 млн. наших співгромадян інфіковані гепатитами. Щоденно про ВІЛ-інфекцію дізнаються 58 українців. Щодня в Україні туберкульоз вражає 102 людини. Кожного дня від трьох епідемій помирає 209 осіб.

Відсутність коштів на лікування та безпорадність перед лицем смерті з одного боку, та байдужість влади до тих, хто не в змозі і не повинен самотужки боротися із смертельною хворобою з іншого - це ілюстрація політики цивілізованої держави, яка більше нагадує печерне дикунство.

Українців з’їдає епідемія інфекційних хвороб: за 20 років країна втратила 369 780 громадян. А політична байдужість з’їдає Україну.

Лише на численні звернення громадськості та в контексті соціальних ініціатив, Президент України публічно пообіцяв в повному обсязі профінансувати лікування українців, хворих на смертельні хвороби.

Тепер життя 44 000 людей у Ваших руках. Саме така кількість українців може бути врятована цього року за простої та логічної (але чи для нашої держави?) умови виконання доручення Президента України.

Ще 15 травня 2013 року Кабінет Міністрів України мав подати на розгляд до Верховної Ради України законопроект про внесення змін до Держбюджету 2013 року щодо додаткових видатків у розмірі 607 млн. гривень на закупівлю медичних препаратів для лікування гепатиту, СНІДу і туберкульозу.

На календарі останні пленарні тижні Верховної Ради України, коли такий законопроект може бути розглянутий та проголосований. А віз і нині там…

Постає закономірне питання: Президент обманув смертельно хворих людей чи Уряду бракує поваги до Президента в питанні виконання його доручень?

Звертаюся до Вас з вимогою та проханням невідкладно відреагувати на потреби хворих, врятувавши їх життя простим виконанням своїх обов’язків.

Україна на порозі критичної межі, перетнувши яку, інфекційну епідемію зупинити буде неможливо. Зволікання прирівнюється до геноциду, адже питання здоров'я нації - це питання її національної безпеки. Несвоєчасна реакція, або її відсутність призведе до того, що наші діти житимуть в умовах пандемії.

  

З повагою, 

Голова підкомітету з питань законодавчого

забезпечення протидії ВІЛ/СНІДу,

туберкульозу, іншим соціально небезпечним

захворюванням та з питань контролю за

забезпеченням лікарськими засобами

і медичними виробами, що закуповуються

за державні кошти Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я

                                                                   

Народний депутат України                                                Тетяна Донець

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.