Козацьке свято у Батурині

11 червня 2013, 11:58
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1148
Козацьке свято у Батурині

На днях побував у Батурині.

Вшанувавши пам’ять жертв Батуринської трагедії на Цитаделі, та поклавши квіти до пам’ятника Гетьманської слави, помолився на поминальній літургії у храмі Воскресіння Господнього.

До сліз розчулив мене сотник Роменської козацької сотні, сліпий козак Олександр Тріус, який сидів прямо на траві біля церкви та грав на бандурі кобзарську покаяльну псалму

А на «Співочому полі», де вже за традицією відбувалося козацьке свято із справжніми козацькими розвагами, я пройшовся містечком майстрів, накупив для рідних сувенірів, та поповнив свою колекцію вишиванок.

На козацькому святі в Батурині мені подарував свою картину дідусь Іван Ковтун з Бахмача, якому вже 90 років, а він малює, хоча ніде не вчився цій справі, все життя пропрацювавши фельдшером. Це дар від Бога, який треба цінувати. Я захоплююсь такими людьми, тому подякував Івану Опанасовичу і дав йому гроші на фарби - для наступних шедеврів


Олег Ляшко,

Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: фото,ВР,Батурин,Ляшко,РПЛ,Олег Ляшко,РП,свято,козацьке свято
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.