За рік Уряд відкрився на 55%

22 липня 2013, 07:32
Власник сторінки
виконавчий директор Transparency International Ukraine - украінського представництва міжнародної неурядової організації по борот
0
537
За рік Уряд відкрився на 55%

Про міжнародні зобов’язання, які легко лише брати

Рівно рік минув з моменту прийняття Україною ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд» (Open Government Partnership). Станом на сьогоднішній день ініціатива виконана на 55%, і це для нашого Уряду дійсно досить високий показник. 

Днями коаліція громадських організацій представила моніторинговий звіт виконання Україною міжнародної ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд», до якої вона приєдналася в 2011 році. 

Заплановані заходи виконано наполовину. Наразі повністю виконано 2 з них: прийняття Закону «Про благодійну діяльність та благодійні організації» (набув чинності 3.02.2013) та опрацювання МЗС закордонного досвіду взаємодії державних органів з інститутами громадянського суспільства, залучення громадськості до формування та реалізації державної політики, протидії корупції, впровадження електронного урядування.  

Показник в 55% є відносно позитивним. План дій розраховано на 2 роки і за перший рік виконано половину із запланованого. Проте, ентузіазм вже починає потроху спадати. А значить є ризик того, що наступного року План так і не буде виконано повністю. Тож Уряд України все ще має значний шмат домашньої роботи

Рівень виконання заходів по розділах наочно представлено в інфографіці:



Формат ініціативи передбачає, що держава бере на себе чіткі зобов’язання  по зазначених пріоритетах. Уряд раз на рік оцінює успішність імплементації міжнародної ініціативи, громадськість готує альтернативний звіт. Обидва звіти щороку презентуються на глобальному рівні, де вирішується доля продовження ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд» у кожній країні. Цьогорічні звіти будуть представлені в Лондоні восени.



До речі, всі матеріали дослідження - звіти українською та англійською, відео та інфографіка доступні для перегляду та вільного використання ось тут

http://ti-ukraine.org/news/2844.html
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.