У мене є мрія. Україна в Асоціації з ЄС вже цього року

28 серпня 2013, 07:17
Власник сторінки
виконавчий директор Transparency International Ukraine - украінського представництва міжнародної неурядової організації по борот
0
673
У мене є мрія. Україна в Асоціації з ЄС вже цього року

Рівно 50 років тому Мартін Лютер Кінг виголосив промову «У мене є мрія». Вона стала кращою промовою XX століття. Час її нагадати

Українські політики звикли брати найкраще. Чого тільки варті машини, будинки та аксесуари можновладців. Та вони пішли далі і почали брати найкраще і в чужих промовах.

«У мене є мрія!» - заявила лідерка молодої партії Наталя Королевська і … через півроку стала міністром соціальної політики України. «У мене є мрія!» - вторила їй секретар РНБО Раїса Богатирьова і … через три місяці стала віце-прем’єр-міністром тої ж держави.

Все це – приклади вільної інтерпретації легендарної промови «I have a dream», виголошеної 28 серпня 1963 Мартіном Лютером Кінгом зі сходів Меморіалу Лінкольна під час Маршу на Вашингтон за робочі місця й свободу.

Тоді це був  найважливіший момент Американського руху за громадянські права 1955—1968 років.

Сьогодні, рівно через 50 років з тої пам’ятної промови,  вільні громадяни України публічно заявляють про своє ПРАВО ЖИТИ в цивілізованому світі. Вони ініціювали всеукраїнську  ініціативу на підтримку підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Бо мріють про Україну з дієвими законами, свободою слова та захистом від корупції.

Вже зараз по всій Україні розпочато збір ручок звичайних громадян, які цим символічним кроком уповноважують президента України поставити свій підпис під угодою про асоціацію.

У мене є мрія. Україна в Асоціації з ЄС вже цього року

Чому? Відповідь є

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.