Росія злетіла з котушок

30 серпня 2013, 16:36
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
2510

Слідом за Україною та Китаєм у немилість Росії за останній місяць також потрапила Білорусь

Москву роздратувало рішення Мінська затримати генерального директора підприємства «УралКалій» Владислава Баумгертнера, який є російськими громадянином, якого білоруська влада звинувачує у зловживанні владою та службовими повноваженнями.

У відповідь російське керівництво одразу вирішило ввести обмежувальні заходи проти білоруських сільськогосподарських товарів – м’ясної та молочної продукції. Білорусі також втричі скоротили постачання російської нафти.

Ось вам і приклад того, які драконівські методи діють у межах розрекламованого Володимиром Путіним "рівноправного" Митного Союзу. Росія без роздумів карає країну, яка разом із нею будує союзну державу. Країну, яка через надмірно дружню співпрацю з Росією стала міжнародним ізгоєм для усього світу. Сусідня Європа – взагалі не має постійного економічного та політичного діалогу з Білоруссю.

І усі ці фактори не стримали російське керівництво від відвертого «наїзду» на Білорусь. А тепер уявімо на хвилинку, що буде з нами, якщо ми не підпишемо у цьому році Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Упевнений – Москва забуде про нашу унікальність на наступний же день. Як це, до речі, сталося після того, як ми підписали Харківські угоди. Російському флоту термін перебування в Криму на 40 років подовжили, а газ і донині продовжуємо купувати по 465 доларів за тисячу кубометрів.

Тому переконаний: краще підписати Угоду з Євросоюзом і вести жорсткі дискусії з Росією, рухаючись, тим не менше, стратегічно правильним курсом, ніж не підписати Угоди і одразу зануритися в пострадянське болото.    



Олег Ляшко,

Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Москва,ВР,Росія,Ляшко,РПЛ,Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко,Білорусь,Мінськ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.