Мовчати не можна. Наступними будемо ми

14 жовтня 2013, 12:01
Власник сторінки
виконавчий директор Transparency International Ukraine - украінського представництва міжнародної неурядової організації по борот
0
5273
Мовчати не можна. Наступними будемо ми

Кіровоградські учні та студенти, обурені звірячим вбивством на дорозі свого однолітка, прийшли під будівлю суду вимагати розстрілу для прокурора-вбивці.

Кіровоградські учні та студенти, обурені звірячим вбивством на дорозі свого однолітка, прийшли під будівлю суду вимагати розстрілу для прокурора-вбивці.

Сьогодні в Кіровограді чи не вперше з часів Помаранчевої революції вибухнув масовий громадянський протест. Понад 30 молодих студентів та учнів міста прийшли під районний в місті суд з вимогою максимально жорсткої санкції для прокурора-убивці. В руках вони тримали портрети загиблого юнака та скандували «Душинському розстріл!».

На цих вихідних п’яний 32-річний працівник міської прокуратури Ана**лій Души****ий на джипі власного батька збив на смерть 17-річного хлопця. Той намагався перейти дорогу по переходу десь на околиці Кіровограда. Трапилось це в ніч на суботу 12 жовтня.

Безглузда смерть юнака одразу обросла низкою чуток. Мовляв, горе-прокурор повертався з вуличних перегонів місцевих мажорів та був під значним градусом. Померлий хлопець ніби то вчився чи то в Суворівському, чи то в Кременчуку. Батько убивці, кажуть, є відомим корупціонером районного масштабу і наколядував на Міцубіши Паджеро для власного синка …

Сьогодні під стінами суду слів особливо не добирали. Пропозиція розстрілу для прокурора була чи не найлегшим з виразів протестувальників. На моє запитання, чому вони такі категоричні, дівчина явно шкільного віку несподівано зауважила: «Мовчати не можна. Бо наступними трупами на дорогах будемо ми!».

Те, що корупція убиває, бачать вже всі. Проте, що мовчати не можна, впевнені лише одиниці.

І для мене особливо важливо, що мовчати не хоче саме молодь.

Значить, в цієї країни майбутнє таки є!  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.