ЗПТ це не «легалізація» наркотиків

24 жовтня 2013, 14:59
Власник сторінки
Народний депутат України
0
801
ЗПТ це не «легалізація» наркотиків

«За кожне життя – разом!» - під такою назвою зараз проходить ІІ Національна науково-практична конференція з питань ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Дуже високий рівень міжнародних учасників: Мішель Сідібе – виконавчий директор Об’єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІДу (UNAIDS), Заступник Генерального секретаря ООН; Доктор Доріт Ніцан Калускі – Представник Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ); Глава Бюро ВООЗ в Україні, Алессандра Тісо – Координатор системи ООН, Постійний представник ПРООН в Україні. 

Зрозуміло, що рівень захворювання дуже високий і не приділяти увагу ВІЛ/СНІДу держава вже не має права. 

Вчергове не втрималась і виказала свою думку відносно замісної підтримувальної терапії, попри всю «обережність» теми. Можна оспорювати ефективність чи неефективність такої терапії, але хто заперечить, що ЗПТ знімає людей з інфікованої голки?
Загальновідомо, що найбільша група ризику в Україні інфікується ВІЛ ін’єкційним шляхом. Управління ООН з наркотиків і злочинності (ЮНОДК) називає цифру у 21,5%, що вдвічі перевищує світовий показник в 11,5% та є одним із найвищих у Європі. А чи відомо Вам, що ризик зараження гепатитом С через шприц у 10 разів перевищує ризик зараження ВІЛ? 

На всіх зустрічах я переконую колег, що ЗПТ це не «легалізація» наркотиків, а один з ключових та ефективних методів призупинити епідемію СНІДу й гепатиту С в нашій державі.

Єдине над чим потрібно працювати вже сьогодні – це над розвитком сітки сайтів. Люди не будуть відвідувати сайти, доки вони будуть поодинокими та незручно розташованими. Але навіть в перспективі двох років, я вважаю, що це хороша економіка.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.