Світові бренди на службі диявола

07 липня 2011, 09:16
Власник сторінки
Державний експерт МОЗ України
0
2383

Велика кількість послідовників різних релігій вважають, що світом править диявол. Атеїстично і практично налаштовані громадяни розуміють – у світі панує ринкова економіка і великі транснаціональні корпорації. Спробуємо поєднати ці концепції.

Оскільки, диявол теоретично діє нам прямо на свідомість, звернемо увагу на топ-10 найдорожчих  брендів минулого 2010-го  та попередніх років.

Далі  порівняємо їх із класичними 7 смертними гріхами, до яких нас спонукає нечистий. Нагадаю, що це ( у довільному порядку) – гординя, жадібність, заздрість, гнів, лінощі , хтивість, ненажерливість.

Гординя. Найліпша асоціація з Aplle. Саме власники  “яблучної” продукції демонструють всьому світу свою унікальність. Мовляв, ми не такі як усі  і готові навіть переплачувати, щоб показати оточуючим належність до касти обраних.


Жадібність. Тут місце по праву тримає Microsoft. Важко зрозуміти, хто більш жадібний –Біл Гейтс, який “дере” шалені гроші за своє програмне забезпечення, чи споживачі піратської продукції, які вперто не бажають платити за світову монополію “вікон”.


Заздрість. Це почуття знайоме будь якому автолюбителю, який знайомий з маркою BMW. Саме це відчуття поряд із страхом виховували в громадянах власники червоних піджаків у “славні” 90 роки.


Гнів. Мабуть, не буде помилкою пов'язати цей гріх  з Coca-Cola. І справді, скільки  років можна займати  перше місце самого капіталізованого бренду, доводити до сказу людей нав'язливою рекламою та пропагувати ідеологічно чужий спосіб життя?


Лінощі. Деякі вчені (мабуть, британські) небезпідставно вважають лінощі двигуном прогресу. В нашому рейтингу це, безумовно, Google, який допомагає, не докладаючи зайвих зусиль, знайти в Інтернет будь-яку інформацію, в тому числі і цю статтю.


Хтивість. Ця пікантна номінація без жодних вагань віддається Disney, головні герої, якого давно стали популярними персонажами сайтів для дорослих. І це не дивно, адже ці дорослі були колись малими, а сексуально привабливі стереотипи формуються, як відомо, ще в дитинстві. Хто вважає Білосніжку чи Русалоньку сексуально непривабливими, нехай першим  жбурне в автора камінь.


Ненажерливість. Найлегша номінація, і як ви вже здогадались, це улюблена мішень антиглобалістів та дієтологів під назвою McDonald's.



Звичайно, шкідливих або гріховних брендів не існує, такими їх роблять наші нестримні бажання. Хоча ні - у всьому винні маркетологи!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.