Подвійні стандарти забезпеченої старості

06 липня 2011, 13:44
Власник сторінки
Державний експерт МОЗ України
0
991

Завтра депутати планують ухвалити пенсійну реформу і закон про державну службу

Пленарні засідання Верховної Ради у четвер завжди  напружені. До нових законопроектів додається вагомий блок документів до другого читання, питання затвердження та звільнення суддів, призначення  місцевих виборів тощо.

Завтра четвер, депутати домовились працювати до “переможного кінця”, тобто до вичерпання порядку денного.

І саме завтра фантом пенсійної реформи  має всі шанси  отримати плоть  та кров.

Безжальна бюрократична машина затріщить коліщатами, формуючи рихлі та безформні залишки соціальної справедливості у стрункий  і раціональний механізм  олігархічного геноциду.

На друге читання депутати таки залишать собі пенсійні привілеї і тільки їх  більш молоді колеги пролетять повз годівницю. Але хіба заради пенсії йдуть у депутати?

Парламентські геронтократи, які  цинічно накинуть українцям трудовий стаж, вчора спокійно проігнорували закон про запобігання  дискримінації  щодо осіб літнього і похилого віку.

Де працювати людям після сорока і напрацьовувати держану пенсію невідомо. Ринок праці жорстко і невблаганно залишає за бортом людей літнього віку, а влаштуватись на державну службу  всі не зможуть.

До речі,  новий закон про держану службу  теж має бути розглянутий завтра,  одразу після пенсійного закону.

Серед принципових нововведень - граничний вік державного службовця у 65 років та заплутана система рангів і категорій.

Зрештою, ініціатори законопроекту з Банкової  чиновників не образять і матеріальні привілеї для працівників центральних органів влади не уріжуть.   
 
Що стосується дрібних працівників районних адміністрацій та бюджетної сфери, то в їхньому житті нічого не покращиться. Ні медики, ні освітяни держслужбовцями не стануть. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.