Повстання проти брехні

09 грудня 2013, 15:31
Власник сторінки
0
496

Геть брехню з України! Геть злодійство з України! – Ось базові гасла для сучасної суспільно психологічної і політичної ситуації в України, якщо перечитати Т.Г.Шевченка, ювілей якого наближається.

Геть брехню з України! Геть злодійство з України! – Ось базові гасла для сучасної суспільно психологічної і політичної ситуації в України, якщо перечитати Т.Г.Шевченка, ювілей якого наближається. А читати треба.

 Правда у Тараса Шевченка — як своєрідне щеплення проти не­українського і не-Божого.

 Молітесь Богові одному,

Молітесь правді на землі,

А більше на землі нікому

Не поклонітесь.

Все брехня — Попи й царі...

"Неофіти"

Україна давно живе у "вивернутому навспак" світі, який створила чужа воля, при її сні. Живе, як у тому "задзеркаллі".

 Розбойники, людоїди

Правду побороли,

Осміяли твою славу,

І силу, і волю.

"Єретик"

Зло в Україні панує через панування не-правди. Речі не відповідають своїм назвам. Панує моральний ідіотизм. Світ же справді український — правдивий. Теперішня наша не-українська за суттю дійсність має перетворитися, з не-правдивої на правдиву,  стати нашою, українською. Теперішня дійсність має вивернутися на лицевий (правий) бік. Це зробить прав­дива і щира українська еліта, яка за Божого сприяння, може народитися на Майдані.

 ...Не вам,

Не вам, в мережаній лівреї

Донощики і фарисеї

За правду пресвятую стать,

І за свободу. Розпинать,

А не любить ви вчились брата!

О роде суєтний, проклятий,

Коли ти видохнеш? Коли

Ми діждемося Вашингтона

З новим і праведним законом?

А діждемось- таки колись!

"Юродивий"

 Українці мають прагнути щирості, але "щирої лю­дини в істинному розумінні цього слова не існує", —  стверджує  Кант. Мабуть, так, але для будь-якої людини (і народу) існує вибір. Ти або на шля­ху до "щирості", або на шляху до не-правди. Суттєвим є те, на який полюс зорієнтував ти  свій шлях: на полюс добра, чи на полюс зла.  Вибір щирості, правдивості як орієнтира для україн­ського духу є доконечною передумовою "духовного консолідування спільноти". He-правда, не-щирість українців роз'єднує. Тільки в світі щирих людей мож­лива богоугодна єдність. "Він (Господь) спасіння ховає для щирих, мов щит той для тих, хто в невинності ходить". (Біблія, Пр. 2, 7). У неправдивому суспільному середовищі,  яке приймали (хочеться сказати), а тепер уже не приймають українці, вони "закри­валися" в собі, народ розпадався на окремих, лока­лізованих індивідів і мовчав...

 Кругом неправда і неволя,

 Народ замучений мовчить.

 А на апостольськім престолі

Чернець годований сидить.

Людською кровію шинкує.

І рай у найми оддає!

"Єретик"

 Сьогодні Україна не мовчить, обираючи життя, тому мусить обирати Правду! Альтер­нативи у неї немає. Лише з Правдою у неї буде притаманне їй життя. А з брехнею буде смерть.

 Чи буде правда між людьми?

Повинна буть, бо сонце стане

І оскверненну землю спалить.

"О, люди! Люди небораки"

 

Прагнути Правди і заповідав нам Тарас.

 

Нехай же вітер все розносить

На неокраєнім крилі!

Нехай же серце плаче, просить

Святої правди на землі

"Чигирине..."

 Упокорення перед Богом дає потенційну волю наро­дові. Становлення на шлях Правди, як людського на­ближення до Істини, актуалізує його волю і породжує націотворчу дію, зачатки якої ми сьогодні бачимо. Упокорення є крок до Правди, а вона дає і силу і волю. "Порочне коло" українського доле-обміну розривається. Шлях до Правди Божої — то і є шлях України. І з‘являються рядки:

 А сила з Правдою прийде,

І воля твоя відійде

Від сну столітнього,

І оживеш,

І злії пута розірвеш,

Омита Правдою,

Вкраїно!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.