Влада, бізнес, народ: роздроблене коло

10 січня 2012, 12:13
Власник сторінки
Народный депутат Украины VII созыва, Первый заместитель Председателя Комитета ВР по вопросам бюджета
0
1446

Наше суспільство роздроблене на сектори: є чиновники, є бізнес, є народ

Наше суспільство роздроблене на сектори: є чиновники, є бізнес, є народ. Кожен сектор вариться всередині себе, і між ними не відчувається взаємодія. Бізнес стверджує, що нічого не може робити, тому що влада погана. Влада стверджує, що намагається проводити реформи, які потрібні бізнесу, але наштовхується на обурення народу, погрози бути поваленою. Народ говорить, що їм нічого їсти, а бізнес і влада тільки заважають жити. Все це виглядає як замкнене коло й здається, що з усім цим треба змиритися.

Чи все так насправді безнадійно? Адже колись під час війни, за одних і тих самих обставин, одні люди почувалися щасливими, а інші – дуже нещасними. Проситься філософський висновок. Для людини: хочеш бути щасливим – будь таким, так і для суспільства: хочете бути ефективними, забезпеченими – будьте ними. Хоч як би тривіально не прозвучали наступні слова... Я вважаю, що кожен має робити те, що може на своєму місці, не обговорювати ближнього. Варто пам'ятати, що він теж робить те, що може, і якщо навіть у нього є слабкості, щось не виходить, йому потрібно пробачити. Коли кожен із нас це зрозуміє, ми зможемо об'єднатися, знайти висновок, куди нам далі йти, і зрозуміємо, хто повинен вийти вперед, щоб це реалізувати.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.