Ми - для влади, чи влада - для нас?

07 травня 2012, 12:32
Власник сторінки
0
2066

Впевнена, настав час перевернути піраміду і зробити так, щоб меншість, яка у владі, обслуговували більшість (все населення України), а не навпаки, свідком чого сьогодні ми є.

Що для цього потрібно? По-перше, заявити свою позицію. По-друге, вміло і наполегливо її відстоювати. 
Саме це майбутній середній клас збирається робити на Всеукраїнському з’ізді малого і середнього бізнесу, який відбудеться 17 травня. В минулому році ми збирались у квітні, організовувались самі і самі визначали для себе завдання – першочергові та перспективні. Тоді ми змогли зосередитись на економічній політиці, хоча були намагання самопіару деяких політиків, які заробляють дивіденди за рахунок підприємництва.

В цьому році ми будемо не тільки і не стільки обговорювати поточні питання. Наша мета більш глобальніша і амбіційніша – запропонувати свій рецепт створення конкурентної економіки. В якій не буде місця монополіям, корупції, бюрократичній тяганині. 

Думаю, ніхто не буде заперечувати, що тільки  підприємці знають, в яких умовах працюють зараз і які умови потрібні їм для розвитку, жоден чиновник не опише і не сформулює ситуацію так, як той, хто в ній живе, хто потребує її змін. Тим більше сьогодні, коли чиновники або збагачуються, або виживають.
Ми чуємо в заявах посадовців про постійне покращення умов ведення бізнесу, збільшення доходів звичайних українців, але відчуваємо абсолютно інше – зменшення реалізації через зубожіння більшості людей та збільшення корупційних витрат через посилення адміністративного тиску. Від цього частина з нас шукає кращої долі за кордоном, частина – опускає руки, але більшість готові боротись за майбутнє своє і своїх дітей. 

Боротись проти безперспективно, а боротись за необхідно. Потрібно лише визначити конкретне «за» і змусити політиків його будувати. Як змушувати, ми вже маємо досвід. Згадайте історію прийняття Податкового кодексу, коли ніхто не вірив, що ми зможемо відстояти спрощену систему оподаткування. А ми не лише відстояли, але й продовжуємо вести постійну роботу щодо її вдосконалення. Тихо, без галасливих заяв досягаємо результату. 

І тепер, на З’їзді ми підемо далі і затвердимо власний план реформ та своє бачення того, які умови повинні бути створенні для ведення бізнесу, щоб не монополії, а невеликі компанії та підприємці створювали основну частину валового національного продукту. Так, як це відбувається в розвинутих країнах.

Забігаючи трохи наперед, скажу, що ми визначили основні принципи побудови економіки і те, яким повинно бути регулювання, контроль, оподаткування, захист та соціальне страхування в Україні. Більше того, ми вже готуємо покроково конкретні законопроекти, які кардинально змінять діючу систему на систему вільних та сильних українців. 

Чи вдасться нам досягнути мети? Якщо не вірити у власну справу, краще за неї і не братися. Ми знаємо, що раніше чи пізніше, але саме ми створемо Україну, яка буде доброзичливою для підприємців і споживачів, педагогів і учнів, медиків і пацієнтів, для усіх, хто працював і працює для себе, своїх родин і своєї країни.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.