В Україні має бути 7 податків

17 травня 2012, 11:01
Власник сторінки
0
1617

Поки тривають безрезультатні розмови про дерегуляцію, підприємці сьогодні на Всеукраїнському з’їзді малого і середнього бізнесу запропонували власну модель розвитку бізнесу, в якій є лише 7 податків.

Що це за податки: 

1) податок з кінцевого продажу в розмірі 5%;
2) податок на прибуток зі ставкою в 15%;
3) єдиний податок; 
4) плата за землю та нерухомість;
5) плата за природокористування;
6) податок з доходів фізичних осіб, який сумарно з єдиним соціальним внеском не повинен перевищувати 25%
7) імпортне мито. 


Наша вимога, щоб суб’єкти підприємницької діяльності в залежності від видів діяльності та від оборотів мали можливість обрати сплату лише одного податку: 

- або податку з кінцевого продажу, який сплачується тільки при продажу товару чи послуг кінцевому споживачу;
- або податку на прибуток з повним віднесенням на витрати вартості усіх придбаних основних фондів;
- або єдиного податку з двома фіксованими ставками за діяльність, серед яких одна – нульова, в разі річного доходу самозайнятої особи менше 150 мінімальних заробітних плат. 

Це реально зробити і, що найголовніше, такі нововведення реально допоможуть збільшити кількість людей, які зможуть організувати власну справу та створити нові робочі місця. 


Підкреслю, наші пропозиції стосуються не лише податкової політики, вони комплексні і передбачають зміни в багатьох інших сферах. Це і питання контролю підприємницької діяльності, і процес підготовки проектів рішення виконавчої влади, і ведення відкритого реєстру землі та нерухомості, і багато інших, прийняття яких дозволить докорінно змінити діючу Систему. 

Систему, в якій немає місця малому і середньому бізнесу і яка перешкоджає розвитку середнього класу. Яка працює лише на великих, а всіх інших просто використовує. 

Сьогодні всі наші пропозиції будуть передані основним політичним партіям з пропозицією підтримати та прийняти у Верховній Раді. По суті, це проекти готових рішень. 

Чи скористаються вони ними – ми обов’язково повідомимо. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.