Правозахисників починають саджати у в’язницю

23 травня 2012, 07:06
Власник сторінки
0
1401

Далеко від Києва, в місті Рубіжне Луганської області намагаються посадити га грати людину, яка чинить опір Системі та бореться за права людей. Невже ми це проковтнемо?

Мова йде про правозахисницю Рімму Білоцерківську. 

Вчора Рубіжанський міський суд в Луганській області прийняв рішення взяти її під варту у зв’язку з обвинуваченням в хуліганстві. Справа це давня і тягнеться ще з 2007 року, коли Рімма приймала участь в акціїї протесту проти незаконної забудови в Северодонецьку. Тоді, щоб зупинити свавілля, вона була змушена залізти в кабіну будівельного крана, оскільки міліція обмежилася лише складанням адміністративного протоколу на будівельників і, як це прийнято в нас, спостерігала за їх незаконними діями в ролі глядачів.

Своєї мети вона досягнула, але проти Рімми відразу була порушена кримінальна справа. З 2007 року її розглядали 7 суддів. Всі вони відмовилися від неї. І тепер, «злісну порушницю» закону та особливо «небезпечного елемента» намагаються посадити у в’язницю. 

Відразу хочеться згадати всі ті резонансні справи, коли т.зв. «мажорів» за вбивства, згвалтування, розбої звільняли від відповідальності. Тільки тому, що вони сини, дочки, племінники і племінниці високопосадовців, які можуть в ручному режимі керувати нашим правосуддям. 

Я переконана, що так не має бути. Якщо ми хочемо, щоб наші діти та онуки жили в нормальній країні, треба змінювати Систему, яка карає невинних і відпускає на волю злочинців. І починати треба з таких знакових справ, як справа Рімми Білоцерківської. 

Тому я, як адвокат, та Всеукраїнське об’єднання малого і середнього бізнесу «Фортеця», яке я представляю, буде робити все можливе і неможливе, щоб за надуманим приводом людина, яка є правозахисником, не була обмежена у своїх правах і можливостях. 

А ви з нами? Приєднуйтесь!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.