Чекаємо на підписання Президентом законопроекту № 9779

18 липня 2012, 08:16
Власник сторінки
0
1374

5 липня Верховна Рада України прийняла законопроект 9779, який спрощує порядок сплати єдиного внеску та полегшує життя десяткам тисяч підприємців, які не мають найманих працівників.

Малий і середній бізнес тривалий час вимагав цих змін, а тому Президент повинен його підписати. 

Порядок адміністрування податків та внесків в Україні – одна з найбільш проблемних  тем для підприємців. Він є дуже затратним і по часу, і по коштам, і по можливості застосування санкцій. Він створює штучні перепони та заважає розвитку малого і середнього бізнесу в Україні. 

Саме тому ми, підприємці, тривалий час вимагали прийняття адекватних і цивілізованих правил гри, які знімуть зайве навантаження з підприємців і дозволять їм займатися своєю справою, а не обслуговуванням чиновників. І хоча ставка єдиного соціального внеску поки що не знижена, але його адміністрування з введенням в дію прийнятого закону повинно спроститись. 

Головне досягнення цього закону: звітність та сплата єдиного соціального внеску для підприємців на загальній системі та для самозайнятих осіб буде щорічною, для підприємців на спрощеній системі сплата щоквартальною, а звітність – щорічною.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.