Будут ли у украинцев насильно отбирать старые автомобили для утилизации?

12 вересня 2013, 17:11
Власник сторінки
Автоимпортер,генеральный директор Всеукраинской Ассоциации Автомобильных импортеров и дилеров
0
1101

Тут мне пишут, что дескать я пугаю всех и никто не будет неконстуционно отбирать у людей старые автомобили, которые якобы не соответствуют прихотям горе- утилизаторов

Тут мне пишут, что дескать я пугаю всех и никто не будет неконстуционно отбирать у людей старые автомобили, которые якобы не соответствуют прихотям горе- утилизаторов!!! Признаю -отбирать не будут ! Хотят сделать так, чтобы сам отдал , кому нужно занимать место в гараже на авто , снятое с эксплуатации , а выедешь на таком авто , то отберут! А от этого разве легче?? Причем БЕСПЛАТНО!!! СКазки о якобы компенсациях в 12 тысяч гривень, пока что сказкиОткройте сайт ВР и прочтите Закон о утилизации:
"Цей Закон визначає порядок зняття з експлуатації транспортних засобів на території України та їх утилізації з метою забезпечення належної охорони навколишнього середовища, життя та здоров’я громадян."
А дальше читаем:
"2.1. Транспортні засоби, які не відповідають встановленим законодавством України технічним вимогам, вимогам безпеки та шкодять навколишньому середовищу і несуть загрозу життю та здоров’ю людей, вважаються такими, що підлягають зняттю з експлуатації."
То есть кто то ( пока неизвестно кто!!!)признает что Ваше авто не соответствует " встановленим законодавством України технічним вимогам, вимогам безпеки та шкодять навколишньому середовищу і несуть загрозу життю та здоров’ю людей" и просто снимет с эксплуатации Ваше авто( заберет гос. номера и храните себе в гараже вроде бы)?? Но они же пишут" снятие с эксплуатации и утилизации"!! Хотя даже просто номера забрать ! Разве собственнику авто от этого легче???
Кто же попадает в зону риска с точки зрения авторов законопроекта???? Читаем пояснювальну записку:
""Аналіз вікової структури українського автопарку свідчить, що близько 30% парку – це автомобілі та автобуси віком понад 25 років. Якщо до них додати ще 2,8 млн. автомобілів і автобусів віком від 10 до 15 років, то виходить, що на сьогодні 6 із 10 дорожніх транспортних засобів в Україні старші 10 років. При цьому легкові автомобілі віком понад 10 років становлять 60% від загальної кількості легкових автомобілів, а вантажні автомобілі цієї вікової категорії становлять 62% усіх вантажних автомобілів. Одночасно обсяги списання автотранспортних засобів щороку становлять близько 100 тисяч одиниць (у 2009 р. – 261 508 одиниць, у 2010 р. – 102 248 одиниць).
Очевидно, що за такого стану національного автомобільного парку для нашої країни дедалі гостріше постають питання, пов'язані з екологією, безпекою, якістю палива та технічними стандартами."""
Это разве я придумал или авторы закона???
Вот они пишут:
"""3. Основні положення законопроекту 
Законопроектом пропонується встановити:
- критерії визнання транспортних засобів такими, що підлягають зняттю з експлуатації та передачі на утилізацію;""""
ЕСЛИ МНЕ КТО ТО ПОКАЖЕТ ГДЕ ИМЕННО В ЗАКОНЕ УКАЗАНЫ ЭТИ "критерії визнання транспортних засобів такими, що підлягають зняттю з експлуатації та передачі на утилізацію" Я ПРИЗНАЮ СЕБЯ НЕПРОФЕССИОНАЛОМ !!
!нужно обратить внимание на существенный момент в Законе: пункты приема имеют право отказаться от бесплатного принятия транспортного средства, которое не имеет необходимого комплекта существенных элементов для каждой категории автомобилей (их перечень тоже утверждается правительством).ТО ЕСТЬ НИ ОДНУ ГОДНУЮ ЗАПЧАСТЬ НЕ ИМЕЕШЬ ПРАВА СНЯТЬ И ПРОДАТЬ- НА ЭТОМ БУДЕТ ЗАРАБАТЫВАТЬ АВТОВІРОБНІК
Еще одно «но»: если масса старого авто составляет менее 90% его первоначальной массы, то за утилизационные услуги также придется заплатить. ТОЖЕ САМОЕ. ВСЕ К КАРМАН ВІРОБНІКУ
А теперь самое главное!!! Планируется  снова ввести аналог транспортного сбора то есть плату за авто, которую собственник будет платить ежегодно. И если я сдам авто на металлолом на разборку, а не отдам этим" дядям" бесплатно на якобы утилизацию и не отдам соответствующую справку в ГАИ, то буду каждый год платить налог , не имея автомобиля!!! Как перспектива?????
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.