Який тариф подобається, такий і виставляють?

17 червня 2024, 17:17
Власник сторінки
Инженер технолог ракетного топлива
0
26
Який тариф подобається, такий і виставляють?

Не вдається роздути тариф – роздувають штат.

Зрозумілі проблеми енергетиків. Коли олігархи за копійки викуповували у держави всю електро- та тепло- інфраструктуру, ніхто ж не думав, що може статися війна. А тим більше із цілеспрямованим знищенням ворогом цієї самої інфраструктури.

Зрозуміло, що треба все відновлювати. Без енергетики – нікуди. Усі спроби нових господарів звично роздути тарифи наштовхувались на заборону держави у воєнний час підвищувати тарифи як для населення, так і для бізнесу. Тільки нещодавно, після чергових ракетних атак по енергетиці, уряд був змушений підняти тариф для населення. Хоча для бізнесу тариф, наприклад, на електроенергію, завжди був значно більшим, ніж для населення. Можливо в цьому і є логіка, але треба зважувати і на те, що бізнес дає громадянам головне - зайнятість.

Не вдається роздути тариф – роздувають штат. Всі ці YASNO та інші ДТЕКи. Закон бюрократії – вона відтворює функції. Хоч щось робити, щоб виправдати свою потребу і значущість. Що найкраще виходить? Дурити клієнтів. Ось пише клієнт у компанію YASNO. Йому зовсім не зрозуміло, чому на сайті компанії стоять різні тарифи і який з них правильний.

Згідно розділу https://kyiv.yasno.com.ua/business/b2b-tariffs тариф для мене на травень та червень становить 5,062 грн з ПДВ за 1 квт. Але згідно розділу https://mybiz.kyiv.yasno.com.ua/energo/tariffs треба розраховувати все за травень та червень за тарифом 5,22 грн з ПДВ за 1 квт. Який же тариф вірний?

Ну, звичайно, відповідають, де більше там і правильно. Тільки не залишають клієнта сумніви. Він знає, що не може десь вказуватися тариф менше, ніж він є. А ось більше – скільки завгодно. І нічого він не зможе вдіяти. Проти нього ціла енергетична армія. Не та, що ремонтує зруйноване ворогом обладнання, а та, що сидить у теплих кабінетах, та ім'я їй – легіон. Приписати до тарифу зайвих 16 копійок за 1 кВт раз плюнути. Здається копійки але по країни це вже мільйони гривень.

Це раніше був хоча б декларований захист прав споживача. А зараз навіть і державного органу із такою функцією немає. Ліквідували. І залишається громадянам лише сподіватися, що держава поверне собі енергетичні структури-монополісти. Які всупереч вимогам законодавства про приватизацію, згідно якого підприємства перед зміною форми власності підлягали максимальній реструктуризації, навпаки, ще більш укрупнювало об'єкти, що приватизуються. А новий власник ще й штат своїх співробітників все збільшує та збільшує. А вони, щоб виправдати своє існування, тільки шукають, як ускладнити життя клієнту. А ви кажете йдемо до Європи!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.