Підготуйте свою компанію до відправлення товарів до ЄС морським транспортом

08 лютого 2024, 16:39
Власник сторінки
0
11

Система контролю імпорту 2 (Import Control System 2, ICS2) — вводиться в експлуатацію 3 червня 2024 року.

ICS2 — це ІТ-система, яка збирає дані про всі ввезені в ЄС товари ще до їхнього фактичного прибуття. Якщо ви обробляєте, відправляєте або перевозите товари (зокрема, поштовими та експрес-відправленнями) до ЄС, Північної Ірландії, Норвегії або Швейцарії або через їхню територію морським і внутрішнім водним транспортом, вам слід ознайомитися з новими вимогами ICS2 та вжити необхідних заходів для їх дотримання. Ці вимоги також стосуються підприємств електронної комерції.

Що зміниться?

Якщо коротко, потрібно буде надавати деяку обов’язкову й детальнішу інформацію про товари, що перевозяться, в електронну систему ICS2 поданням повної ввізної митної декларації (Entry Summary Declaration, ENS).

Потрібна інформація для кожного пункту:

Щоб відповідати вимогам до даних ENS, ICS2 вводить багаторазове подання.

Кого стосуватимуться зазначені нововведення?

Важливі дати, які слід запам’ятати:

Що необхідно зробити насамперед?

  • ОЗНАЙОМТЕСЯ з новими вимогами.
  • ВИРІШІТЬ, чи будете ви подавати повний набір даних ENS в ICS2 самостійно, або ЗАЗНАЧТЕ в угоді зі своїми клієнтами, що ви, як перевізник, передаєте дані лінійного коносамента, а вони направляють необхідну часткову інформацію в ICS2 під свою відповідальність і в установлені законом терміни.
  • ОТРИМАЙТЕ номер EORI у митному органі однієї з країн — членів ЄС.
  • ОНОВІТЬ свої ІТ-системи для безпосереднього під’єднання до ICS2 або УКЛАДІТЬ ДОГОВІР із постачальником ІТ-послуг, який запропонує ІТ-послуги для подання ENS. Щоб отримати подальші інструкції, зверніться до національної служби підтримки тієї країни — члена ЄС, у якій зареєстровано ваш номер EORI. Щоб почати технічну підготовку, ви також можете ознайомитися з цим інформаційним бюлетенем.
  • ПЕРЕВІРТЕ, чи запроваджені у вас потрібні бізнес-процеси відповідно до вимог ICS2 для багаторазового подання даних або отримання повідомлень від митних органів, зокрема робочі протоколи на випадок системних збоїв.
  • НАВЧАЙТЕ співробітників компанії та виділяйте ресурси для керування оновленими ІТ-системами та бізнес-процесами.
  • З 11 грудня 2023 р. ПРОЙДІТЬ обов’язкове тестування для самоатестації, щоб підтвердити готовність ваших ІТ-систем до використання для обміну технічними повідомленнями з ICS2. Щоб дізнатися про подальші кроки, ознайомтеся з документом організації щодо тестування для самоатестації.
  • Щоб дізнатися період упровадження, НАПРАВТЕ ЗАПИТ до країни— члена ЄС, у якій зареєстрований номер EORI, для під’єднання до ICS2 у встановлений законом термін.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.