Oптимальне поєднання для максимальної енергоефективності

18 листопада 2021, 11:59
Власник сторінки
0
14
Oптимальне поєднання для максимальної енергоефективності

Регламент ЄС 640/2009 з вимогами щодо екологічної конструкції електродвигунів було нещодавно оновлено.

розширено сферу його застосування та визначено класи енергоефективності для певних типів обладнання регулювання швидкості. Але для досягнення максимальної енергоефективності недостатньо лише двигунів. Необхідно обрати оптимальну систему керування для кожного окремого кейсу.

Розширення дії Регламенту відбувається у два етапи. З 1 липня 2021 р. енергоефективність трифазних електродвигунів з номінальною вихідною потужністю від 0,75 кВт до 1000 кВт, що не є гальмівними двигунами, двигунами з підвищеним рівнем безпеки або іншими видами вибухобезпечних двигунів, має відповідати класу ефективності IE3 або вище. З тієї ж дати засоби регулювання швидкості, призначені для застосування з електродвигунами з номінальною потужністю від 0,12 кВт до 1000 кВт, мають належати до IE2. І вже з 1-го липня 2023 р. енергоефективність електродвигунів тієї ж групи з номінальною вихідною потужністю від 75 кВт до 200 кВт повинна буде відповідати класу IE4 або вище. 

Але лише застосування енергоефективних двигунів не гарантує, що споживання енергії стане меншим. Насправді для виходу на бажаний рівень енергоефективності потрібно розглядати систему як єдине ціле й обирати оптимальне поєднання компонентів. 

У багатьох випадках пускачі двигунів залишаються найефективнішими рішеннями з точки зору енергоспоживання.

У більшості систем електродвигуни працюють з постійною швидкістю. Регулюючи власне енергоспоживання, двигун працює з максимальною ефективністю в дуже широкому діапазоні навантажень. У системах, де швидкість є фіксованою, а навантаження можуть бути різними, максимальна економія енергії досягається завдяки пускачам двигунів. У цьому контексті до них також належать контактори, пристрої плавного пуску та автоматичні вимикачі. 

.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: енергетика,техніка,енергоефективність
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.