Фігурант справи «Укрнафти» оскаржує проведення в неї обшуку НАБУ

25 березня 2019, 19:31
Власник сторінки
0
27
Фігурант справи «Укрнафти» оскаржує проведення в неї обшуку НАБУ
суд

Окружний адміністративний суд Києва Адвокат Олена Моісеєнко просить суд визнати протиправними проникнення і проведення обшуків детективами Національного антикорупційного бюро в її квартирі в рамках сп

Відповідний позов вона подала до Окружного адміністративного суду міста Києва, проте суддя Тетяна Шейко відмовила, повідомляє «Слово і Діло».

Як зазначається в ухвалі, Моісеєнко звернулася з ОАСК з позовом до НАБУ і Державної казначейської служби України, в якому просить: визнати протиправними дії детективів і стягнути з Держказначейства 321,85 тисячі гривень за заподіяння майнової та моральної шкоди.

Вивчивши позов, суддя Шейко відмовила у відкритті провадження, оскільки заявлений Моїсеєнко позов не підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства. Так, суд прийшов до висновку, що спірні правовідносини, оскаржуються позивачем в даній позовній заяві – є правовідносинами в кримінальному провадженні. З урахуванням викладеного суд вважає, що заявлені Моїсеєнко позовні вимоги не підлягають розгляду в порядку адміністративного судочинства, оскільки вказаний спір підлягає вирішенню в порядку кримінального процесуального судочинства.

Нагадаймо, суд зобов’язав САП визнати потерпілою свідка Моїсеєнко. Також НАБУ планувало доставити її. Раніше НАБУ вилучило низку документів у харківського адвоката.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: суд
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.