БАНКІВСЬКА СФЕРА ОТРИМАЄ НОВЕ ОЗДОРОВЧЕ РІШЕННЯ

08 червня 2018, 16:05
0
19
БАНКІВСЬКА СФЕРА ОТРИМАЄ НОВЕ  ОЗДОРОВЧЕ РІШЕННЯ

Вітчизяні банки мають шанс на скасування норми приведення статутного капіталу до 500 млн

Приємно усвідомлювати, що представники Верховної Ради України підтримують оздоровчі рішення для банківської сфери нашої Держави. Це говорить про щире розуміння проблем останньої, та дає надію на інтенсивне відродження наших банків, а разом з ними  - і нашої економіки

 

Зусиллями Асоціації Українських Банків (АУБ) досягнуто чергової перемоги на шляху до збереження банківської системи України. Комітет ВРУ з питань банків та банківської діяльності підтримав проект закону №7231 від 23.10.17,  та рекомендував ВРУ прийняти його за основу та в цілому.  Даний проект передбачає збереження умови наявності статутного капіталу банків на рівні 200 млн грн.,  на противагу його збільшення до 500млн. грн. Таке впровадження позитивно відобразиться на якості роботи як окремих установ, так і всієї банківської системи України. Разом з тим, такі зміни цілком відповідають нормативам провідних економічно-розвинених країн Європейського союзу,  та на практиці призводять до суттєвого покращення банківського клімату.

 

 

 

Як зазначив Перший заступник комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Довбенко М.: "Економічний аналіз свідчить, що мінімальна величина капіталу  у банках  України може бути встановлена на рівні близько 200 млн. грн.»., потреби у впровадження більш жорсткого рівня – немає. "

Крім цього варто відмітити що Рада Національного банку також підтримала пропозицію зберегти рівень статутного капіталу для банків на рівні 200 млн грн, яка відповідає нормам ЄС та даний момент становить 5 млн. євро (150 млн. грн.)

 

Маємо надію,  що новопризначений голова НБУ Смолій Я., як справжній  виходець із української банківської  системи сприятиме як збереженню українських банків, так і народженню нових фінансово-кредитних установ, що, в свої чергу, позитивно вплине на стан розвитку малого та середнього бізнесу в Україні – відзначив Голова Ради АУБ

 

 

Зазначу, що такий крок, незважаючи на його стратегічну значимість,  є лише однією ланкою програмної підтримки вітчизняних банків АУБом; представники якої  прикладатимуть  всіх зусиль для досягнення мети збереження української банківської системи, та недопущення знищення українських банків.

 

 

 

 

 

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.