Одеса: Територіальні громади та розвиток господарства

02 червня 2016, 08:57
Власник сторінки
Громадський діяч, підприємець, еколог.
0
38

«Територіальні громади - земля, вода, ліс, риба. Роль та місце громади в питаннях розвитку території, раціонального господарювання та ефективного використання природних ресурсів»

Сьогодні, 2 червня о 14 годині в Одесі(термінал 42) відбудеться прес-конференція на тему: «Територіальні громади - земля, вода, ліс, риба. Роль та місце громади в питаннях розвитку території, раціонального господарювання та ефективного використання природних ресурсів»

Запрошуємо всіх бажаючих та небайдужих до розгляду актуального питання. Буде проводитись аналіз застосування досвіду європейських країн з розвитку територій та ефективного використання природних ресурсів, на прикладі Польщі, Словаччини, Чехії ;принципи природоохоронної діяльності,  США та Європи, можливість застосування світових стандартів в Україні.

 Захід буде ділитись на три блоки: 1) Досвід європейських країн в питаннях розвитку територій та ефективного використання природних ресурсів; 2)      Створення механізму координації дій щодо раціонального господарювання  та ефективного використання природних ресурсів на державно-громадському рівні; 3) Пілот в Одеській області щодо надання територіальним громадам прав та обов’язків  в питаннях раціонального господарювання та ефективного використання природних ресурсів,  на прикладі стратегії розвитку рибного господарства області.

Якщо подивитися на історію української нації то, через призму часу видно, що українець може жити і займатися своїм ремеслом без великодержавних амбіцій, але обов'язково  на своїй землі за своїм укладом. Нам не потрібна ідея про імперію, нам потрібна наша держава, яка буде базуватися на українських традиціях і засадах, на об'єднанні громади за ради спільної мети - розвитку господарювання. Застосування європейських норм без урахування особливостей наших традицій нищить засади на яких ми протрималася весь цей час при відсутності державного бачення розвитку господарства. Якщо ми шукаємо українське, хочемо українське, робимо все, щоб зберегти українське, варто спиратися на досвід поколінь і рухатися вперед за власною національною стратегією. Влада декларує  про те, що держава має можливість не витрачати купу часу, зусиль та  ресурсів для пошуку власного шляху і може вже скористатися європейськими практиками та досвідом. Як це може нам допомогти? Чи зможуть принципи, якими керуються  інші держави бути корисними для України, об’єднатися з українськими? Я думаю що так, але з урахуванням наших національних особливостей, тобто на національній основі — будь-яка парадигма чи стратегія повинна мати національне коріння.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.