Американський бухгалтер буде приватизовувати "Укрпошту"

09 квітня 2016, 16:27
Власник сторінки
Економіст
0
571
Американський бухгалтер буде приватизовувати  Укрпошту

З українського досвіду відомо, якщо керівником держпідприємства призначають людину яка не розуміється в технологіях і ніколи не керувала виробничим колективом, значить вона має дерибанити майно.


В результаті безпрецедентно закритого і непрозорого конкурсу номінаційний комітет при Кабміні запропонував на посаду керівника держпідприємства «Укрпошта» співробітника американського офісу аудиторської компанії KPMG Ігоря Смілянського.  

Ігор Смілянський народився в Білгород-Дністровському в 1975 році в забезпеченій єврейській родині. У 1992 вступив в Одеський державний економічний університет. Відбув там лише три курси. У 1995 році разом з батьками переїхав до США і отримав американське громадянство.

 
У 1999 році закінчив Школу бізнесу університету ім. Лубіна Пейс (США) за фахом бухгалтер-аудитор. У 2005 році закінчив Школу бізнесу імені Роберта Макдоноу Джорджтаунського університету (МВА).

 
У 1998-1999 - бухгалтер з податків і зборів в Cantor Fitzgerald L.P.
 
У 1999-2001 - фахівець компанії KPMG.
 
У 2005-2008 - консультант/менеджер проектів в The Boston Consulting Group.
 
З 2008 року Ігор Смілянський працював в Росії - спочатку в волгоградському Волгопромбанку, потім в Промсвязьбанку. Був звільнений за те, що зірвав вихід банку на IPO.
 
У 2010-2011 - клерк в банку ПУМБ в Україні, перебував в Донецьку.
 
У 2011 - клерк в московському представництві туристичної компанії Thomas Cook.
 
У 2012-2014 - консультант в московському офісі The Boston Consulting Group.
 
У 2015-2016 - співробітник американського офісу аудиторської компанії KPMG.

Варто зауважити, що трудової книжки в Смілянського немає, вся ця біографія записана з його слів.

7 квітня 2016 р. у  другій половині дня на сайті Мінекономіки з'явилося повідомлення про те, що комісія при Комітеті з призначенням керівників особливо важливих для економіки підприємств з 48 претендентів відібрала чотирьох, а вже вранці наступного дня вищевказаний Комітет вибрав співробітника американської компанії!  

Причому ні на одне засідання Комітету і комісії не запрошувалися представники ЗМІ та громадськості, а дати їх проведення зберігалися в глибокому секреті.

Найбільш дивним є те, що ДЕРЖАВНУ комісію з відбору керівника «Укрпошти» очолює Олексій Комліченко - генеральний директор ТОВ «Talent Advisors» - компанії, яка надає послуги з пошуку кадрів і в якої існує договір із Смілянським на його працевлаштування. Тобто при виборі кандидата був присутній явний конфлікт інтересів, і напевно даний відбір, що пахне корупцією, перевірятимуть правоохоронні органи.  

Американський переможець відбору в своїй конкурсній презентації відзначив, що має намір зменшити кількість поштових відділень приблизно у п’ять разів. Також Ігор Смілянський пропонує здійснити приватизацію «Укрпошти» - і судячи з трудових «досягнень» Смілянського саме заради цієї мети його і обрали на цю посаду.

Показово, що при проведенні попереднього конкурсу на посаду керівника «Укрпошти», міністр інфраструктури Пивоварський проштовхував колишнього банкіра Артемія Єршова (докладніше про Артемія Єршова читайте в статті "Артемій Єршов: учасник фінансових махінацій і ставленик Льовочкіна"), який в нульові роки організовував плачевну приватизацію «Укртелекому».  

Бухгалтер із США Смілянський не розуміється в поштових технологіях і ніколи не керував виробничим колективом. Втім, тих хто його відбирав на посаду гендиректора Укрпошти, здається, цікавить лише приватизація майна Укрпошти.  
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: США,бухгалтер,Укрпошта,приватизація,дерибан
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.