Дрібниці не вистачає!

03 жовтня 2015, 23:14
Власник сторінки
Громадський діяч, підприємець, еколог.
0
55

Як ми можемо зберегти рибну промисловість, чи будь-яку іншу, коли вся державна матриця одна велика корупційна метастазу?

Нещодавно Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко за допомогою приданих сил " РИБАГЕНСТВА" Яреми Коваліва повідомив про реформування рибної галузі, а саме появи в Україні рибного патруля. Конкретних змін також зазнають правила й обов'язки рибалок та підходи до промислового вилову. Серед першочергових реформ най головною є реформа « Рибінспекції», а от причина реформування, за словами голови «Рибагентства» - Яреми Коваліва, є низька заробітна платня та слабке матеріально-технічне забезпечення. Також на перше місце виносять корупцію? Адже українські рибінспектори частіше всього займаються «кришуванням» браконьєрства. Одним із яскравих виявів корупції є той факт, що вона ( корупція) починається з парламенту ( політичне квотування), потім ніби то природно втілюється в роботу уряду. Уявіть собі хоч одне відомство чи службу, міністерство в Україні де не об'єднані під одним кріслом ( міністра, голови служби, агентства) контролююча та виконавча служба? Одною рукою підписую дозвіл, іншою контролюю! Система вмонтована у всі абсолютно сфери економіки без винятку , аби не «рвати» простір побудований під замовника. Зрозуміло,що зроблено це виключно для обслуговування олігархів та їх потоків. Як ми можемо зберегти рибну промисловість, чи будь-яку іншу, коли вся державна матриця одна велика корупційна метастазу. Повна відсутність конкуренції, збалансованих важелів, все абсолютно в ручному управлінні. Тому й така шалена боротьба за владу, тому і не відбуваються ніякі зміни системи ( майдан,не майдан), така машина для виробництва грошей під назвою «КМУ УКРАЇНИ», шедевр, пік корупційної моделі який вдалося побудувати тільки на Україні. Але давайте спробуємо на прикладі « Рибагентства» прослідкувати діагноз.

Аргументи адептів існуючий системи для збереження гідри; - щоб врятувати "тонучий корабель" рибної промисловості, ми повинні терміново ліквідувати рибну інспекцію, викоренити будь-які шляхи хабарництва та "кумовства". Нові патрульні, «особливо нова форма, така як у нової поліції»» які будуть набиратися на конкурсних засадах, МАЮТЬ проходити, атестацію й отримувати базові знання. Тоді якість їх освіти буде співпадати з підвищеною заробітною платнею, яка за реформою складатиме від 4 до 6 тис. гривень. - ШЕДЕВР!!! А те що новий патруль залишається в агентстві, головне завдання якої розвиток господарської діяльності та забезпечення продовольчої безпеки! А те, що контроль стандартів, норм, регуляції не притаманна функція господарської структури, а контролюючій для створення балансу, гармонії. Ви думаєте, що гідра не розуміє цей дисбаланс? РОЗУМІЄ і дуже чітко, але ніколи не змінить суті! ФОРМУ, будь ласка, хоч сто разів, хоч в скафандри! Але така система( філософія) - це єдина можливість олігархічного панування!

На прикладі запропонованої реформи, ми бачимо шалений креатив та драйв фантазії, аби тільки не змінився концепт «РУЧНОГО УПРВЛІННЯ», це і оснащення рибних суден, митниць та підприємств сучасною технікою, GPS-маячками та програмами електронних звітувань. Тут і притягування за вуха досвіду провідних країн. Будь-які маніпуляції, аби не змінити головного!

Май - же пряма мова головного друїда українського уряду «я цілком підтримую ідею впровадження сертифікату походження, що буде дуже доречним у змісті реформування. Посилаючись на європейський досвід, то вся їхня продукція потрапляє на ринок супроводжуючись відповідною документацією (чесною і правильною документацією!). За для ведення ефективної ринкової конкуренції та підтримки якісної марки, ми зобов'язані впровадити подібне й на Україні. Але щоб продукція була якісна, треба мати санітарно-придатні місця зберігання рибної продукції. Гаражі, дерев'яні будівлі та палатки, які неоснащені спеціальним технічним обладнанням не мають називатися пунктом прийому рибпродукції. Треба створити спеціальні приміщення з необхідним технологічним забезпеченням та допустимими санітарними умовами.» БЛА БЛА БЛА...

Ми сьогодні приймемо перший пакет запропонованих змін. Я прошу всіх, ми повинні реально розпочали невідкладну ліквідацію рибної інспекції, набір нових патрульних, їхнє оснащення, навчання, скорочення об'єктивно їхньої чисельності, підняття зарплати і будівництво системи моніторингу над нашими водоймищами, яка би уникала безпосереднього прямого контакту, і відповідно давала менше можливості для корупційної складової. ВСЕ, ЩО ЗАВГОДНО, АБИ - не розділити контролюючу і господарську функції та не відібрати важелі у обраних! Слава Україні , слава українському уряду, слава українськім олігархам, самим олігархічним олігархам в світі!

О, тут ми точно « ВПЕРЕДІ ПЛАНЕТИ ВСЕЙ»!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.