До уваги суб’єктів господарювання

11 серпня 2015, 17:17
0
7

До уваги суб’єктів господарювання, які отримали ліцензію на право здійснення оптової торгівлі!

Відповідно до статті 1 Закону України від 19 грудня 1995 року N 481/95-BP „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” із змінами та доповненнями (далі за текстом – Закон № 481) ліцензія (спеціальний дозвіл) - документ державного зразка, який засвідчує право суб’єкта господарювання на провадження одного із зазначених у цьому Законі видів діяльності протягом визначеного строку.

  Оптова торгівля - діяльність по придбанню і відповідному перетворенню товарів для наступної їх реалізації суб’єктам господарювання роздрібної торгівлі, іншим суб’єктам господарювання.

  Згідно зі ст. 15 Закону № 481 оптова торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарюваннявсіх форм власності за наявності ліцензій.

 Статтею 15 прим.3 Закону № 481 передбачено ряд обмежень щодо продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів.Проте серед них відсутня заборона на оптову торгівлю алкогольних напоїв та тютюнових виробів суб’єктам господарювання, які не мають ліцензії на правоздійснення оптової чи роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

 Враховуючи зазначене, суб’єкти господарювання, які отримали ліцензію на право здійснення оптової торгівлі, при реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів не повинні вимагати від суб’єктів господарювання – покупців ліцензію на право здійснення оптової чи роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

 

ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: податкова,ліцензія,оподаткування
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.