Світова економічна криза

19 червня 2014, 09:54
Власник сторінки
0
29

Україна знаходиться на межі незапланованої зміни влади, що не дуже гарно відображається на економічному становищі нашої країни.

На даний момент, на мою думку, в Україні «економічна криза» є дуже злободенним питанням. Так як курс долара невпинно росте, ціни, відповідно, також ростуть, а заробітна платня підніматися не дуже хоче. Україна знаходиться на межі незапланованої зміни влади, що не дуже гарно відображається на економічному становищі нашої країни. Що ж тоді залишається робити людям, наприклад із середнім прибутком, коли їм потрібно щось їсти, десь жити, а грошей не дуже багато. Тоді вони знаходять вихід, оформивши іпотеку. Це застава землі, нерухомого майна, при якій земля та майно, що становить предмет застави, залишається у заставодавця, тобто боржника. Відмінними рисами іпотеки від інших видів кредитування є те, що предметом іпотеки завжди є нерухомість. До нерухомого майна належать земельні ділянки і все, що міцно з ними пов'язано: будівлі, споруди, багаторічні насадження і т. п., також те, що предмет іпотеки залишається у володінні боржника. Останній залишається власником, користувачем і фактичним власником цього майна; крім того при значному перевищенні вартості застави над сумою виданого кредиту іпотека дає можливість отримати додаткові іпотечні позики під заставу того ж майна. Головною установою, яка займається фінансами та всіма питаннями стосовно іпотеки є Іпотечний фонд. Дану установу створено з метою практичного виконання міжнародних інвестиційних проектів, державних і місцевих програм будівництва і придбання житла, зокрема для молоді, а також для надання соціальної допомоги сім`ям та громадянам для вирішення житлових проблем. Також вона обслуговує ці кредити, забезпечує їх цільове використання та своєчасне погашення; забезпечує реалізацію механізму відшкодування частини відсотків у порядку визначеному постановою Кабінету Міністрів України, а також практичне виконання інших програм, виконання яких покладено на Фонду або іпотечний центр Фонду розпорядчими та/або нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України та/або рішеннями органів місцевого самоврядування чи виконавчої влади. Але всі повинні розуміти, що не все так просто. Для того, щоб оформити простий іпотечний кредит потрібно оформлювати купу паперів. Їх ще називають іпотечними цінними паперами. Взагалі цінні папери це документи, які засвідчують зобов'язальні відносини між особою, яка їх випустила, та особою, яка є їхнім власником. Документ вважається цінним папером якщо відповідно до законодавства він може бути самостійним об'єктом прав. Іпотечні цінні папери — цінні папери, випуск яких забезпечено іпотечним покриттям та які посвідчують право власників на отримання від емітента належних їм коштів. До іпотечних цінних паперів відносяться: іпотечні облігації, іпотечні сертифікати, заставні. Але як би все це не виглядало просто, перед таким серйозним кроком, як іпотека, потрібно гарно все розрахувати, недарма кажуть: «Сім раз відмір, один відріж».
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.