Провал Міжнародного республіканського Інституту США в Україні

21 серпня 2013, 23:28
Власник сторінки
0
704

Марність спроб втягнути Україну у вир нових революцій стає очевидною...

Після «помаранчевої революції» в Україні почали виростати, як гриби після дощу, різноманітні міжнародні і вітчизняні громадські організації, які постійно те й роблять, що борються за вітчизняну демократію, вказуючи всім на різноманітні порушення прав людини.

Серед незліченної когорти таких структур варто відзначити справжню акулу боротьби за демократію в Україні - Міжнародний республіканський інститут. Даний «інститут», як громадська організація, чомусь  заснований урядом США в 1983 році і постійно реалізує програми в області політики і демократизації - переважно в країнах, що розвиваються.
Вже давно ні для кого не є секретом, що закордонні неурядові організації та їх представництва в Україні дивним чином постійно спрямовують свої зусилля на зниження довіри громадян до органів влади, підрив іміджу країни на міжнародній арені, доводять через західні медіа викривлену і неправдиву інформацію щодо процесів в Україні, банально нав’язуючи західні правила гри, які, по суті, зводяться до цинічного «господар-холоп».
За весь час роботи в Україні МРІ США занурився практично у всі сфери життя, а головне – в політику та економіку, постійно фінансуючи різноманітні грантові програми, які нерідко вводять в оману і самих американців. Але схоже, що таке фінансування не дає бажаних результатів щодо встановлення справжньої американської контрольованої демократії в Україні.
Питання: або фінансування недостатнє (чи крадуть свої ж?), що однозначно підтврерджує тезу про те, що для Державного департаменту США Україна існує тільки не мапі, як абстрактна територія, або ці методи з роками дійсно втратили ефективність, або цілі такого втручання обрані хибні і після 1991 та 2004 року вже не несуть реальної користі ані США, ані Україні. Замисліться, панове, може краще щось у цій схемі підкоректувати? Дарма очікувати, що американці припинять зазіхати на світову гегемонію, проте, можливо, прийшов час щось переглянути у своїй політиці, бо не все ж таки можна купити за долари?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
ТЕГИ: провал,Україна,МРІ США,гранти
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.