У Києві мало не загинув громадський активіст

11 серпня 2013, 21:32
Власник сторінки
Екологія, комуналка, природопорушення
0
639
У Києві мало не загинув громадський активіст

Дмитро з маленькою донькою підійшов до автомобіля, відкрив багаж і відчув різкий запах пролитого бензину, яким були залиті його речі, і якийсь невідомий предмет - «самопальний" вибуховий пристрій...

Бандити-забудовники набирають обертів: у хід іде шантаж, залякування, погрози, терор і замах на життя.

У неділю, 10 серпня у м. Києві  з багажника автомобіля Дмитра Фортунатова було вилучено саморобний вибуховий пристрій.

Автомобіль знаходився на приватній автостоянці по вул. Мілютенка (житловий масив «Лісовий»). Дмитро з маленькою донькою підійшов до автомобіля, відкрив багаж і відчув різкий запах пролитого бензину, яким були залиті його речі, і якийсь невідомий предмет. Як з’ясувалося, це був «самопальний» вибуховий устрій: каністра з бензином, до якої дротом була прикручена коробка сірників та запалена сигарета. На щастя, сигарета, яка мала виконати роль бікфордового шнура, погасла, перш аніж досягла мети. У разі вибуху могла б спалахнути пожежа, що призвела б до людських жертв та масового займання інших автівок на цій стоянці.

На місце події прибули правоохоронці, СБУ та вибухотехнічна  лабораторія. Було зафіксовано факт злочину. За автостоянкою ведеться відеоспостереження, відеоматеріали були передані в СБУ. По факту злочину відкрито кримінальне провадження.

Дмитро Фортунатов стверджує, що спроба підірвати його транспортний засіб є прямою погрозою його життю та життю його родини. Це напряму пов’язане з його громадською діяльністю. Останнім часом він бере активну участь у спротиві забудові на гарячих точках не лише на своєму рідному Лісовому масиві, а й у сусідніх районах: на Троєщині та Березняках.

Як стало відомо раніше, забудовник подав позов до суду на мешканців з вулиці Серафимовича, 6а (Березняки): журналістку газети «Сегодня» Ірині Ковальчук та Андрія Наконечного за «нанесення шкоди іміджу кампанії», яку забудовник ТОВ «Тельбін ІВА» зухвало оцінив у  500 тис. грн. Напередодні А. Наконечному погрожували невідомі, а 09 серпня при загадкових обставинах внаслідок ДТП загинув його брат.

На думку активістів, йдеться про спробу залякати громадян та примусити їх припинити спротив забудові. За інформацією з достовірних джерел, до забудови скверу на Серафимовича, 6а причетні депутати від політичної партії «Удар» Андрій Странніков, Артур Палатний, Валерій Іщенко, Ігор Опадчий. Ініціативна група мешканців нещодавно зверталася до лідера партії Віталія Кличка з вимогою припинити забудову скверу, однак жодної відповіді від прес-служби партії та особисто В. Кличка не надходило.

Фактично, йдеться про громадянську війну, яку розпалюють будівельні кампанії проти мешканців столиці, відчуваючи повну безкарність з боку правозахисних органів та прокуратури. Активісти закликають киян до об’єднання та посилення спротиву забудові, що нанесла непоправної руйнації історико-культурній спадщині Києва, його неповторній природі та здоров’ю киян.

 

УВАГА: у понеділок, 12 серпня о 07 год. 00 хв.  забудовник готує чергову атаку на сквер по вул. Серафимовича, 6а.

 Допоможіть відстояти єдиний на Березняках сквер!

Єднаймося на акціях протесту!
Контактни:
(093) 366-43-21 Ірина,
(063) 537-27-20 Дмитро.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.