Чи підуть підлеглі пана Пшонки проти УДАР-ної забудови?

06 серпня 2013, 19:34
Власник сторінки
Екологія, комуналка, природопорушення
0
537
Чи підуть підлеглі пана Пшонки проти УДАР-ної забудови?

Встановлений бетонний паркан вздовж лінії проходження теплотраси міського значення вже спричинив просідання грунту.

                           Поверніть сквер мешканцям Березняків!


В середу, 7 серпня 2013 року, мешканці столичного мікрорайону Березняки проведуть пікет біля прокуратури м. Києва (вул. Предславинська, 45/9) проти забудови скверу по вул. Серафимовича.

Початок протесту заплановано на 11:30.

Основна вимога до прокуратури - винести ухвалу про призупинення господарської діяльності ТОВ "Тельбін ІВА" на час перевірки дозвільної документації на будівництво.

На думку березняківців, прокуратура не може ігнорувати очевидні порушення, які містяться в дозволах на будівництво. Занепокоєння викликає встановлення бетонного паркану вздовж лінії проходження теплотраси міського значення, яке вже спричинило просідання грунту. 

Саме встановлення паркану для неузгодженого з громадою будівництва призвело до соціального вибуху.

З другої декади липня березняківці проводять безстрокову акцію протесту проти забудови "зеленої зони", яка є природним бар’єром, що відокремлює мікрорайон від пр. Возз’єднання, одного з найбільш завантажених автошляхів Києва. 

Березняківці, обурені діями компаніями, яка за 11 років господарювання повністю занедбала сквер, а тепер планує  побудувати торговельний комплекс без урахування громадської думки, 13 липня знесли ворота до скверу і встановили наметове містечко, чергування в якому ведеться цілодобово. Також були зупинені намагання орендаря пересадити та спиляти 40-річні дерева.

Ділянка за адресою вул. Серафимовича, 6а була відведена ТОВ "Тельбін ІВА" у грудні 2002 р. для будівництва торговельного комплексу. Тоді ж її було віднесено до земель житлової та громадської забудови. 

Договір про оренду цієї земельної ділянки був підписаний у липні 2003 р. генеральним директором ТОВ "Тельбін ІВА" Валерієм Іщенко, який наразі є народним депутатом Верховної Ради від партії "УДАР".

Під час зустрічей з мешканцями представники "УДАРу" підтвердили його причетність до компанії-забудовника в минулому. За їх твердженнями, вони засуджують забудову скверу.

Новини про протест постійно оновлюються на сторінці активістів в Facebook "За сквер на Серафимовича" (www.facebook.com/groups/1396644967217945/)

Контактна особа: (093) 366-43-21 Ірина.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.