В історії генерала-хабарника – нові подробиці

24 липня 2013, 12:01
Власник сторінки
журналіст
0
630

Військова служба правопорядку розслідує збирання коштів з батьків ліцеїстів, використання державних коштів, і чи мав до цієї оборудки причетність начальник ліцею Богуна генерал-майор Романенко.

В історії начальника Київського військового ліцею Богуна генерала Данила Романенка, якого СБУ спільно з працівниками прокуратури Києва зловили під час отримання хабара, з’явилися нові подробиці. Військова служба правопорядку (ВСП) зацікавилася наближеною до Романенка людиною – підполковником запасу, колишнім головою Батьківського комітету ліцею Олександром Задеріловим.

 

У червні цього року група ліцеїстів-богунівців вирушила на відпочинок у Севастополь. Наказ про цю поїздку на імя начальника, генерал-майора Романенка, готував колишній голова Батьківського комітету, підполковник запасу Внутрішніх Військ МВС, Олександр Задерілов.

 

У Києві ліцеїстам видали так звані продовольчі атестати для того, щоб вони мали змогу харчуватися за державний кошт в Севастопольському військовому ліцеї. Однак, за інформацією з Київського військового ліцею Богуна, пан Задерілов зібрав з батьків ліцеїстів ще й певну суму грошей, щонайменше по тисячу гривень з кожної сім’ї. Згідно з підготовленим наказом, до Севастополя мало вирушити 39 ліцеїстів.

 

Коли ліцеїсти у липні повернулися до Київа, їх на Залізничному вокзалі зустрічали посадовці Військової служби правопорядку. Однак пана Задерілова разом з ними не було. Виявилося, що до Києва повернулося лише 16 хлопчаків.  Серед ліцеїстів чомусь опинилися ще й 6 дівчат.

 

На сьогодні, ВСП розслідує всі обставини збирання коштів з батьків ліцеїстів, використання державних продовольчих коштів, і чи мав до цієї оборудки причетність начальник ліцею Богуна генерал-майор Романенко, який нині перебуває під слідством і знаходиться на лікуванні у Київському військовому клінічному госпіталі.

 

 

Ігор Рудич,

шеф-редактор bezopasnost.org

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.