Корупційна система генерала Романенка відсіювала навіть найкращих абітурієнтів.

12 липня 2013, 12:08
Власник сторінки
журналіст
0
375

Генерал-хабарник створив корупційну систему, але державну мову вивчити не зміг. (Продовження).

Вчора вперше в історії України діючого генерала взяли на гарячому. Не криючись, як то кажуть, "по бєспредєлу", начальник Київського військового ліцею імені Богуна прямо на адміністративній території взяв хабар у розмірі 5 000 доларів.

Це не грім серед ясного неба. У Романенка були "предтечі". На поборах попадалися вчителі. Зокрема, фізрук та вчителька математики. Тобто інформація, що вже давно мандрувала інтернетом, про хабарі та побори в ліцеї, нарешті підтвердилася яскраво і фактично.

Про нинішню хабарну історію вже ширяться в ліцеї чутки. Дехто лаври сірого кардиналу приписує полковнику Мотиці (Мотика). Мовляв, саме виховник мав серйозний зуб на Романенка і посприяв тому, що СБУ прийняло Романенка за генеральські рученьки. Втім, сподіваємося, слідство покаже.

Натомість, викликає зацікавлення те, що над Романенком стояли начальники - посадові особи Департаменту освіти і науки Міністерства оборони. Хіба вони не бачили, що за "птах" керує військовим ліцеєм?

Що ж, про порушення докладніше стане відомо під час слідства, а цей блог, разом з іншими ЗМІ, ширше висвітлюватиме корупційні перипетії генерал-майора Романенка.

Впадає у вічі те, що саме батьки вступників побачили й почули під час батьківських зборів. Начальник навчального закладу не знав гаразд державної мови. Натомість, невігластво в українській не завадило генералу-хабарнику вибудувати доволі "ефективну" систему отримання хабарів. 

Слід розуміти, чим саме є ліцей у Боярці. Там начаються 8-микласники та 9-вятикласники. Тобто за вступ у восьмий клас Романенко брав 5 (а точніше - від 5-ти) тисяч доларів. Отакої!

І насамкінець. Корупція настільки вразила ліцей, що туди безкоштовно не могли вступати навіть гарні учні. Так, зокрема, під час цьогорічної вступної кампанії до ліцею (на Печерську) не був зарахований вступник Олександр Мирончук, спортсмен, блискучий учень (середній бал у школі - 10,5). Олександр здав усі іспити й залік з фізо, втім його повідомили, що, мовляв, цього року на (Печерську) у ліцеї менше місць. Хлопець був вражений.

   Далі буде.


Ігор Рудич,
журналіст-очевидець 






Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.