Митне оформлення

09 липня 2013, 14:10
Власник сторінки
0
152
Митне оформлення

Суб‘єкти зовнішньоекономічної діяльності зможуть швидше отримувати товар із-за кордону


Київська міжрегіональна митниця Міндоходів почала здійснювати митне оформлення імпортованих в Україну товарів без їх фізичного пред‘явлення митниці призначення. Тобто одразу після перетину митного кордону товар випускається у заявлений підприємцем митний режим.

Міністерством розроблено відповідне програмне забезпечення та проведено по митній системі Міндоходів пілотний проект, який підтвердив готовність митниць до виконання таких процедур.

У такий спосіб київські працівники Міндоходів дистанційно випустили у вільний обіг перші 8 партій товару, які перетнули митний кордон України та знаходились у пунктах пропуску в Волинській та Чернігівській областях.  Без доставлення до митниці товар з кордону поїхав у місце призначення, визначене підприємством.

Застосування такої процедури декларування товарів значно економить імпортерам час, кошти та надає можливість мінімізувати безпосередній контакт з працівниками Міндоходів.

Для здійснення митного оформлення за такою процедурою підприємцю ще до фактичного ввезення товару в Україну достатньо направити в митницю призначення попередню митну декларацію, яка і буде підставою для випуску товару у митний режим після перетину ним кордону.

Згідно з положеннями Митного кодексу України, за умови дотримання заходів тарифного та нетарифного регулювання за такою схемою можуть оформлятись всі товари (крім підакцизних), за якими відсутні ризики.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
ТЕГИ: Міндоходів
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.