В аеропорту «Київ» Жуляни у італійця вилучили старовинну ікону

09 липня 2013, 09:10
Власник сторінки
0
143
В аеропорту «Київ» Жуляни у  італійця вилучили старовинну ікону

Спробу незаконно вивезти «зеленим коридором» з України до Італії старовинну ікону попередили столичні оперативники Міндоходів.

Подія сталася під час митного контролю багажу пасажирів, які відлітали з Києва до італійського міста Бергамо.

Так, за допомогою рентген-апарату в валізі одного з пасажирів співробітники Київської міжрегіональної митниці Міндоходів виявили металеву ікону з ознаками старовини. Ікона жовтого кольору, розміром 9,6 х 11 см із зображенням святого, знаходилась серед речей громадянина без ознак приховування.

Власник ікони визнав свою провину. Зі слів 64-річного іноземця, образ святого він придбав на ринку Житомира під час подорожі Україною. Свій вчинок пояснив незнанням особливостей вивезення предметів, виготовлених понад 50 років тому.

Однак, самостійно обравши для проходження митного контролю «зелений коридор», пасажир цим засвідчив про відсутність у нього предметів, на вивезення яких встановлено заборони чи обмеження. З приводу декларування ікони до співробітників Міндоходів італійський пенсіонер не звертався, дозвільних документів на її вивезення не мав.

По виявленому факту Київською міжрегіональною митницею Міндоходів складено протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 471 Митного кодексу України. В якості покарання стаття передбачає штрафні санкції та конфіскацію.

Ікону вилучено, її вартість та культурна цінність буде встановлена фахівцями після проведення експертизи. У разі визнання ікони культурною цінністю, до Єдиного реєстру досудових розслідувань буде направлено повідомлення про кримінальне правопорушення.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
ТЕГИ: Міндоходів
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.