Автомобільна компанія України ухилилась від сплати податків

09 липня 2013, 08:47
Власник сторінки
0
122
Автомобільна компанія України ухилилась від сплати податків

Одна з найбільших компаній автомобільного ринку України ухилилась від сплати податків на 253 тисячі гривень

Столичними фахівцями Міндоходів в ході проведення перевірки фінансово-господарської діяльності одного зі столичних підприємств, яке  займає лідируючі позиції з продажу автомобілів в Україні, були виявлені правопорушення з обчислення та своєчасності внесення до бюджету податку на доходи фізичних осіб.

Як з’ясувалось в ході перевірки, підприємством не було оподатковано вартість автомобілів іноземного виробництва, а саме марок: Fabia Elegance Oktavia, Combi, Elegance, Dacia Solenza, Superb Classic, Volkswagen Passat,  Fabia Combi, на загальну суму 1 мільйон 685 тисяч гривень. Так, передаючи автомобілі безоплатно у власність  співробітників автосалону, кампанія навмисно списувала їх як безнадійну заборгованість.

          Зважаючи, що такі дії за нормами Податкового кодексу вважаються, як надання фізичним особам  додаткового блага, підприємство мало б утримати та перерахувати до бюджету податок на доходи фізичних осіб. Але ж про це кампанія не стала «піклуватися», через що їй донараховано до сплати в бюджет 253 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб та фінансових санкцій у розмірі 63 тисячі гривень.   
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
ТЕГИ: Міндоходів
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.