5 тисяч підпільних підприємців почали працювати легально

09 липня 2013, 08:45
Власник сторінки
0
125
5 тисяч підпільних підприємців  почали працювати легально

З початку року у Києві 5 тисяч підпільних підприємців почали працювати легально

Столичні фахівці Міндоходів продовжують виявляти факти «тіньового» ведення підприємницької діяльності. У переважній більшості, увагу контролюючого органу привертають фізичні особи, які надають певні послуги, чи займаються торгівлею у невеликих об’ємах та не вважають за потрібне офіційно реєструвати свій бізнес. Проте насправді – це відчутні втрати бюджету у вигляді несплачених податків, тому робота у даному напрямі триває.

Так, при відпрацюванні інформації, отриманої від територіального управління Головавтотрансінспекції в місті Києві, були виявлені факти надання двома мешканцями Деснянського району столиці неофіційних послуг з перевезення пасажирів та вантажів. З вищевказаними особами проведено роз’яснювальну роботу, у результаті чого громадяни зареєструвались приватними підприємцями, обрали спрощену систему оподаткування та наразі справно сплачують податки.

Інший випадок «тіньового» ведення  бізнесу було виявлено при проведенні моніторингу сайтів безкоштовних оголошень в Інтернеті. Відразу трьох мешканок Дніпровського району м. Києва, які виконували роботи зі створення сайтів, компютерного програмування та надавали платні консультації з питань інформатизації, залучено до державної реєстрації.

Нелегальні стоматологічні послуги надавала мешканка Шевченківського району столиці. Цей факт фахівці Міндоходів у м. Києві з’ясували у ході моніторингу листівок, які безкоштовно розповсюджують поблизу станцій метрополітену. Після офіційної бесіди з представниками податкової інспекції, фізична особа стала на облік та обрала вид діяльності: стоматологічна практика.

«Вказані випадки – непоодинокі» – зазначила начальник ГУ Міндоходів у м. Києві Ірина Носачова. – «Щодня працівники Міндоходів виявляють «тіньових» підприємців. Завдяки розяснювальній роботі нелегальних бізнесменів переконують додержуватися чинного законодавства – зареєструватися та сплачувати податки. З початку 2013 року фахівцями ГУ Міндоходів у м. Києві виявлено та залучено до державної реєстрації майже 5 тисяч осіб, які сплатили 1 мільйон 105 тисяч гривень податків».    

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
ТЕГИ: Міндоходів
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.