Директор, кухар та офіціант - у одній особі…

09 липня 2013, 08:11
Власник сторінки
0
129
Директор, кухар та офіціант - у одній особі…

Підприємець «власноруч» обслуговував клієнтів відразу двох кафе на Троєщині

Аналізуючи податкову звітність суб’єктів господарювання увагу працівників Головного управління Міндоходів у м. Києві привернув  підприємець, який у двох кафе на житловому масиві Троєщина надавав послуги у сфері громадського харчування, проте, згідно звітних даних, найманих працівників не мав.

Звичайний глузд підказував, що одна особа не в змозі надавати послуги відразу в двох місцях, тому прибувши на перевірку, фахівці Міндоходів відразу виявили ряд порушень податкового та трудового законодавства.

З’ясувалось, що у здійсненні господарської діяльності підприємця все-таки були задіяні чотири працівники, які не мали належного оформлення трудових відносин, а заробітну плату отримували «у конвертах». Крім цього, реалізація алкогольних напоїв у кафе здійснювалась без ліцензії.

За результатами перевірки фізособі-підприємцю донараховано до сплати понад 8 тисяч гривень податків та штрафів.

Також, подібний випадок було виявлено при перевірці діяльності столичного підприємця-спрощенця, який займається роздрібною торгівлею продовольчими товарами. У «тіньовому наймі» підприємця знаходились 5 найманих працівників. За результатами перевірки за порушення законодавства суб’єкту господарювання донараховано близько 10 тисяч гривень.

Матеріали обох перевірок передано до відділу податкової міліції для подальшого провадження у кримінальних справах.

Загалом з початку року столичні працівники Міндоходів спільно з іншими контролюючими органами виявили 4266 нелегальних працівників. Після перевірок роботодавці оформили з громадянами трудові угоди, до бюджету додатково надійшло 749 тисяч гривень податку на  доходи фізичних осіб. Крім того, фахівці ГУ Міндоходів у м. Києві провели 188 перевірок фізичних та юридичних осіб щодо виявлення фактів ухилення від оподаткування заробітної плати та різного роду виплат найманим працівникам. За порушення законодавства донараховано 15,7 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
ТЕГИ: Міндоходів
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.