Порушення на пів мільйона гривень

09 липня 2013, 07:53
Власник сторінки
0
128
Порушення на пів мільйона гривень

У декларації киянина фахівці Міндоходів знайшли порушень на пів мільйона гривень

Цьогорічна кампанія декларування доходів громадян закінчилась
1 травня. До податкових інспекцій міста Києва було подано майже 29 тисяч декларацій про майновий стан та доходи, отримані у 2012 році. Задекларовані доходи склали 10,5 мільярдів гривень, що на
812 мільйонів гривень більше ніж у минулому році. Згідно з поданими деклараціями кияни мають сплатити до бюджету 294,2 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб.

Наразі працівники Головного управління Міндоходів у м. Києві перевірять суми податку, самостійно визначені громадянами та вказані у деклараціях, на відповідність нормам Податкового кодексу України.

Так, при перевірці декларації, в одному з районів столиці було встановлено, що громадянин невірно визначив ставку податку, у результаті чого сума податку була значно зменшена. Незважаючи на те, що у минулому році, інвестиційний дохід киянина систематично перевищував десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, розрахунок вказаних у декларації сум було зроблено виходячи із 15 відсоткової ставки. Проте, вимоги Податкового кодексу прямо вказують на необхідність застосування у такому випадку ставки у 17 відсотків від суми перевищення у кожному з місяців, де було отримано більше ніж 10 730 гривень.

У результаті перевірки громадянину донараховано понад 456 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб, які підлягають сплаті до бюджету.             

 

#  #  #

 

Нагадаємо, всю необхідну інформацію розміщено на оновленому субсайті Головного управління Міндоходів у м. Києві (www.kyiv.minrd.gov.ua).

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
ТЕГИ: Міндоходів
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.