Незаконна знижка в понад 2 мільйони гривень

09 липня 2013, 07:31
Власник сторінки
0
127
Незаконна знижка в понад 2 мільйони гривень

Продаючи земельну ділянку, столичне підприємство надало киянину незаконну знижку в понад 2 мільйони гривень

Нещодавно, фахівцями ГУ Міндоходів у м. Києві була проведена перевірка фінансово-господарської діяльності товариства з обмеженою відповідальністю, яке займається виробництвом та оптовим продажем продуктів харчування.

В ході перевірки з’ясувалось, що підприємство, за зниженою ціною, продало фізичній особі – власному засновнику земельну ділянку в Бориспільському районі Київської області площею 3 гектари. Згідно з договором купівлі-продажу, вартість ділянки склала 1 мільйон 245 тисяч гривень. Проте, висновки експертів декількох провідних столичних агентств нерухомості засвідчили про значно більшу реальну вартість землі – 3 мільйони 600 тисяч гривень.   

У результаті фінансової операції, пов’язана з підприємством особа незаконно отримала додатковий дохід в сумі 2 мільйони 355 тисяч гривень, який, згідно з нормами Податкового кодексу України, оподатковується як надане підприємством додаткове благо. Отже товариством не було утримано та сплачено до бюджету 400 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб.

Перевіркою також встановлено, що за договором купівлі-продажу, підприємство сплатило нотаріусу за фізичну особу – покупця вартість оформлення угоди, проте податок на доходи фізичних осіб знову ж таки податковим агентом не було утримано.  

За результатами перевірки підприємству донараховано до сплати в бюджет 504 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб та штрафних санкцій.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
ТЕГИ: Міндоходів
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.