Оподаткування доходу від продажу транспортних засобів

09 липня 2013, 07:30
Власник сторінки
0
134
Оподаткування доходу від продажу транспортних засобів

Для оподаткування доходу від продажу транспортних засобів, затверджено порядок визначення їх середньоринкової вартості

Головне управління Міндоходів у м. Києві інформує, що з 11 червня 2013 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 10.04.2013 року № 403, якою затверджено Порядок визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів.

Зазначеним Порядком встановлюється механізм визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів з метою визначення доходу від їх продажу або обміну для цілей обкладання податком на доходи фізичних осіб.

Середньоринковою вартістю транспортних засобів є величина, яка визначається статистичними методами і еквівалентна імовірній ціні, за яку може здійснюватися купівля-продаж транспортних засобів певної марки та моделі з відповідним строком експлуатації та пробігом на встановлену дату проведення оцінки.

Розраховується середньоринкова вартість транспортних засобів щокварталу Мінекономрозвитку для кожної марки та моделі транспортних засобів з урахуванням року випуску та пробігу. Вказана інформація оприлюднюється до 10 числа наступного місяця в установленому Мінекономрозвитку порядку на офіційному веб-сайті Міністерства для вільного доступу та зберігається протягом 1095 днів з дня її оприлюднення.

Нагадаємо, що відповідно до положень Податкового кодексу України починаючи з 2013 року дохід, отриманий фізичною особою – платником податку від продажу або обміну протягом звітного року одного з об'єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла або мопеда, не підлягає оподаткуванню. Водночас, дохід, отриманий фізичною особою – платником податку від продажу або обміну протягом звітного року двох та більше подібних об'єктів рухомого майна, підлягатиме оподаткуванню.

 

Додаток: «Порядок визначення середньо ринкової вартості легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів», затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 10 квітня 2013 року № 403 «Про затвердження Порядку визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
ТЕГИ: Міндоходів
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.