У парку Кіото знищують дерева. Люди вийдуть на їх захист у середу о 13:00.

08 липня 2013, 11:03
Власник сторінки
Екологія, комуналка, природопорушення
0
293

На Лісовому масиві загострюється протистояння громадян та влади, активісти формують свого роду армію для оборони своєї території.

Акція протесту «Не дай себе зламати!»

Прес-анонс

 

 

Коли:    10 липня 2013 року, початок о 13:00

Де: ст. метро «Лісова»,  біля зупинки автобуса №33, 
(навпроти  перекритої парканом транспортної розв’язки).

 

Біля метро «Лісова», на території транспортної розв’язки, Київрада виділила землю під будівництво чергового торговельно-розва­жального центру – у трьох кроках поруч із побудованим раніше.  Було вилучено 1, 71 га (територія транспортної розв’язки) та 2,3 га у Комунального підприємства «Дарницьке лісопаркове господарство», куди увійшла частина землі парку «Кіото».

Уся ця земля була передана ТОВ «ЖенСан», яке одразу розпочало засмічувати парк ганделиками та наливайками. У результаті «діяльності» «ЖенСану» почали чахнути й пропадати столітні сосни. Як показала перевірка Державного управління охорони  навколишнього середовища м. Києва, у ґрунті під соснами виявилося перевищення в 404 рази амонію. Є свідки, які бачили, як працівники ТОВ «ЖенСан» підливали аміачну селітру деревам під коріння. Навіщо? На їх місці планують побудувати японський ресторан.

Чи не завелика концентрація бізнесу на один квадратний метр у спальному районі? Тепер на Лісовому масиві загострюється протистояння громадян та влади, активісти  формують свого роду армію для оборони своєї території.  Завжди затишний житловий масив стає все менш комфортним для проживання. Останньою краплею терпіння стали отруєні представниками будівельника сосни. Люди не хочуть допустити, щоб на їхніх терплячих спинах хтось нівечив природу та наживав собі капітал.

Активісти підкреслюють: у такій ситуації перш за все винні депутати Київради, які ігнорують потреби людей, натомість завжди «знаходять спільну мову» з бізнес-структурами.

 

Громадянська ініціатива «Армія порятунку Лісового масиву» 

 

Координатори: Тетяна, тел. (063) 388 30 89

                             Андрій , тел. (093) 647 67 97    
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.