Як і хто готує кольорові революції або Читайте розумні книжки

14 березня 2013, 14:09
Власник сторінки
журналіст
0
629

Революціями називати те, що відбувалося і відбувається на теренах України, африканських країн, Сербії та Грузії не правильно, правильніше казати – заколот, переворот (російською).

   «Украина: еволюція «революцій» - під такою назвою вийшла до українських читачів книга О. Поляруша та О. Юрченка. Як зрозуміло з назви, йдеться про аналіз такої технології суспільної дестабілізації та повалення владних режимів, як кольорові революції.

   На думку співавтора книги Олександра Поляруша, революціями називати те, що відбувалося і відбувається на теренах України, африканських країн, Сербії та Грузії не правильно, правильніше казати – заколот, переворот (російською).

   І справді чи можна називати процес прориву помаранчевих мільйонерів в мільярдери революцією? (Рудич)

   Під час підготовки до так званої революції, безпосереднього виконання її та пост-переворотного періоду, за авторами, сильні гравці (актори) світу цього навзують, зокрема, свої цінності. Часто-густо говориться про ціннісний вибір, про потребу обов’язково приєднатися до якогось геополітичного утворення, союзу. Це роблять країни (чи країна) дещо сильніші в державотворенні.

   Вирізняється нав’язливістю також штучність гасел і учасників кольорової «революції».

   Та надважливу роль у підготовці та виконанні таких переворотів відіграють інформаційні технології і змотивовані групи громадянського суспільства.

   Наскрізним мотивом усіх «революційно»-переворотних механізмів є тиск на органи влади, неодмінне, бескомпромісне виставлення владців, чиновників як такої собі зграйки шахраїв.

   На думку Олександра Поляруша, українці минулого – помаранчевого  разу отримали доволі-таки міцне анти-«революційне» щеплення, і передусім, від подальших дій «революційно»-переворотних лідерів: передусім, Ющенка та Тимошенко.

   Як відомо, вже за кілька місяців після закінчення помаранчевої «казки», Тимошенко і Со навіть лаштували заколот на усунення Президента Ющенка. (Рудич)

   Що ж до запитань чи може цього разу «ненасильницька» технологія «еволюціонувати» в насильницьку, відповіді організаторів презентації викликали жвавий інтерес журналістів та інших присутніх…

   «Незаперечним є лише те, як сонце сходить на Сході і заходить на Заході», – у такий спосіб відповів співавтор книги Олександр Поляруш.

 

Ігор Рудич, bezopasnost.org 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.