«Де б ти не був , ти можеш принести користь народу»

18 січня 2013, 19:25
Власник сторінки
0
170

Зустріч студентів Інституту Журналістики з українським політиком і автором декількох книг Ярославом Федорчуком.

Нещодавно нам, студентам Київського Національного Університету  Інституту Журналістики , випала нагода поспілкуватися з автором книги «Волинянин. Дитинство і юність» і «Волинянин. Напередодні» Ярославом Федорчуком. Багато його слів змусили мені поглянути навколо , задуматися та подивитися на світ дещо по-іншому.

Розпочав відомий автор зі  слів про волинську трагедію , яка є особливо близькою для мене , адже Волинь - мій рідний край. Страшні цифри жертв і «нелюдські вчинки» справді закарбувалися в пам*ять. Розповідь гостя була не зовсім звичайною, адже він як очевидець зміг наповнити її переживаннями, емоціями , реальними фактами та власними спогадами.  

Найбільше мені запали в душу його слова «Наше суспільство хворе». І пам’ятаю себе  у сьомому класі , коли в підручнику була недитяча стаття під назвою « Байдужість - то найстрашніша хвороба людства». Мимоволі задумуєшся .. Люди і справді перестали поважати одне одного. І робиться цікаво коли ж сталася ця помилка і хто у цьому винен. Чи то влада , чи то суспільство. Більшість із нас звинувачує нашу владну верхівку у всіх негараздах та соціальних проблемах. Вони розчаровані у політичному житті країни. Проте, звичайно найлегше звинувачувати усіх окрім себе. Насправді навіть зміни приведуть нас в нікуди поки кожен член суспільства не усвідомить , що повинен принести користь людям і державі загалом та змінить щось у свої сутності. Адже все починається з нас самих. Уся владна верхівка і є самим народом , який взяв свій початок із традиційного українського села. Саме там у них сформувалися погляди , світогляд та людські якості. Як сказав Ярослав Федорчук під час зустрічі : « Влада нікого не псує , а лише проявляє істинну суть».

Ще однією тезою , є «повага один до одного», адже ми українці як цивілізована нація повинні ставитися з повагою до людей навколо і головне - поважати самого себе. «Де б ти не був ти можеш принести користь народу» - ось що говорить Ярослав Федорчук до сучасної молоді. 

Після цього ми мали можливість переглянути документальний фільм, знятий за мотивами його ж повісті «Волинянин» та почути відповідь  на ряд запитань. Як виявляється український політик і народний депутат України надихнувся творами Джека Лондона та Антуана де Сент-Екзюпері.

Отже,Ярослав Федорчук вірить у силу четвертої влади і покладає на неї, тобто на нас , великі надії. Я переконана , що його слова назавжди впали в душу кожного студента, тож почнімо будувати краще суспільство самостійно.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.