Установчі збори Громадської ради при Дарницькій РДА очима учасників. Частина 1.

20 лютого 2013, 14:06
Власник сторінки
волонтер
0
162

Або звідки ще беруться нафталінові піджаки з радянським підходом?

Спочатку про саме місце проведення. Тільки вдумайтесь - на Колекторній, 4 в актовій залі навчально-наукового інституту підготовки кадрів громадської безпеки та психологічної служби Міністерства внутрішніх справ! Хоча, на Кошиця, 11 є такий же зал, який би вмістив ~170 делегатів віл громадських організацій. Чому так зролено, можна дійти до висновку прочитавши коментарі від одного відомого у вузьких колах  делегатів.

До актової зали можна потрапити лише через контрольний пункт:

На контрольному пункті стоїть черговий міліціонер! До зали пропускав тих, кого попередньо знайшов у списках. Ми спробували зайти як звичайні мешканці, але одного з наших громадських діячів хтось впізнав і гукнув міліціонеру, що ми у списках. Міліційонер пропустив без зайвих питань, навіть паспорти не дивився.

Пройшовши "контроль" ми рушили у напрямку актової зали. Завбачливо розставлені міліціонери, як стюарти, вказували вірний напрямок. 

Трансфер нам дуже сподобався. Деяким чомусь нагадав подорож до Єгипту і сервіс по пересуванню від аеропорта до посадочних автобусів.

Тим часом, ми потрапили на 2-й поверх, де необхідно було зареєструватись та отримати мандат жовтого кольору.

ці фотографії було вирішено знеособити оскільки особа могла не знати, що її знімали громадські активісти.

Зареєструвались, рушаємо далі, попадаємо в зал:

В залі нічого цікавого не було окрім того, що на ці збори завітала народний депутат Ксенія Ляпіна.

Ми не стали знеособлювати це фото, хоча вона і не знала, що її знімають - все ж таки пів-району було обклеєно ії фотографіями.

О 18-15 все почалось. "Ініціативна група" висунула головуючого зборів, членів лічильної комісії, кількісний склад громадської ради. Все було прийнято одноголосно.

Потім було рейтингове голосування. Зачитували прізвище делегата та назву організації, лічильна комісія швиденько рахувала, все заносилось в зазделегідь підготовлену таблицю яку винесли в призидій.

Потім народний депутат покинула залу, голосування все тривало. Деякі з кандидатіва отримували однакову кількість голосів. 

Як ближче до кінця списку стався збій. Голова чомусь вирішив переголосувати за кандидата з прізвищем Фурсов. А коли дійшли до кінця списку, то поступила пропозиція переголосувати ще одне прізвища. Виникла правова колізія, на вирішення якої пішло години 2. Коли замість публічного обговорення один з делегатів вирішив познімати цей історичний для Дарницького району момент, як зі сторони кулуарних піджаків почало тхнути совковим нафталіном:

Якщо подивитись регламент, то збори є відкритими, а ось реакція збоку делегатів при посадових особах Дарницької РДА є принаймні дивною:

Незрозуміло, чого одразу по-хамськи так себе вести з делегатами, може в них так прийнято? Нам їх шкода, якщо це так.

Далі буде...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
ТЕГИ: Дарница
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.