На одному із столичних підприємств 35% співробітників працювали нелегально

11 липня 2013, 11:36
Власник сторінки
0
147
На одному із столичних підприємств 35% співробітників працювали нелегально

Працівникам ГУ Міндоходів у м. Києві вдалось припинити виплату зарплати «у конвертах» на одному зі столичних підприємств

       Влаштовуючись на нове місце роботи, громадянка «Ю» навіть не підозрювала, які випробування на неї чекають. Коли довгоочікуваний день виплати перших чесно зароблених грошей настав, керівництво повідомило пані «Ю», що гроші вона буде отримувати «у конверті». Додатковим «приємним сюрпризом» для жінки стала сума зарплати – вона виявилась меншою, ніж їй було обіцяно під час співбесіди.

    Зрозумівши, що вона – мати, яка самостійно виховує дитину, опинилась у стані абсолютної соціальної незахищеності, жінка звернулась по допомогу до податкової інспекції.

Звернення громадянки «Ю» стало приводом для проведення перевірки дотримання вимог чинного законодавства ТОВ «Д» стосовно найманих працівників. Ревізори виявили, що третина колективу працювала без належного оформлення трудових відносин та з’ясували походження готівки для «конвертів».

Стосовно зазначених працівників на підприємстві відсутні трудові угоди, накази на призначення, відомості про нарахування заробітної плати, тобто їм виплачувався «чорний» заробіток. Таке ставлення до вимог законодавства «коштувало» керівництву 20 тисяч гривень донарахованого податку на доходи фізичних осіб.

Матеріали справи було передано до одного з райвідділів міліції де відкрито кримінальне провадження.

Це лише один з яскравих прикладів, коли закон виявився на сторожі, а працівники Міндоходів вчасно відреагували і захистили економічні права нашої Держави. Загалом, з початку 2013 року до ГУ Міндоходів у м. Києві надійшло 305 письмових звернення громадян з цих питань.

Досить часто влаштовуючись на роботу, найманий працівник навіть не підозрює про всі негативні наслідки нелегального працевлаштування. Як правило, це виплата заробітної плати у «конверті» або не виплата її в повному обсязі. Таким чином, роботодавці позбавляють працівників соціального захисту, зменшують надходження до бюджету та державних соціальних страхових фондів. В результаті людина залишається без трудової книжки, досвіду роботи, а на старість років – без пенсії. Тільки зіткнувшись з конкретним порушенням своїх прав, громадяни звертаються до різних інстанцій, зокрема й до територіальних органів Міндоходів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.